Ante Čačić u Francusku vodi samo igrače koji standardno igraju u klubovima

Srijeda, 11. studenog 2015. 14:58 Napisao/la  SC

U Francusku ne mislim voditi one koji su zaslužni za plasman, nego one koji tamo mogu kvalitetno odigrati, kaže Čačić


Hrvatski nogometni reprezentativci u Zagrebu se pripremaju za prijateljsku utakmicu protiv Rusije. Što se zdravstvenog kartona tiče, jedino je Vedran Ćorluka upitan, pa mora na ultrazvuk.

- Mislim da će sve biti u redu s Vrsaljkom, kao i s Kalinićem i Perišićem koji su također imali manjih problema. Našim se igračima nakupilo i umora zbog stalnog natjecateljskog ritma, a ovakve prijateljske utakmice ponekad i služe da se pruži prilika igračima koji su odmorniji te vidimo koliko se na njih može računati u reprezentaciji, odnosno na Europskom prvenstvu. U Francusku ne mislim voditi one koji su zaslužni za plasman, nego one koji tamo mogu kvalitetno odigrati. Svi koji na proljeće neće imati dovoljan prostor u svojim klubovima teško će moći ići na Europsko prvenstvo, najavio je izbornik Ante Čačić.

Atmosfera je opuštena:

- Mogla se i očekivati ovako dobra atmosfera, s obzirom da je igračima pao veliki teret s leđa plasmanom na završni turnir, a osim toga se dobro poznaju, prijatelji su te su sretni i zadovoljni nakon svih nedaća oko reprezentacije, govori Čačić.

S popisa A-reprezentativaca Mateo Kovačić i Marko Pjaca privremeno su preseljeni na U-21 popis igrača za utakmice protiv San Marina i Španjolske s time da Kovačić dolazi uoči utamice na Rujevici protiv Španjolske.

- Mlada reprezentacija najbolji je filter za ulazak u A reprezentaciju. Izuzetno nam je važno da selekcija U-21 napravi dobar rezultat u kvalifikacijama, a iz nje se već nameću i igrači poput Pašalića i Halilovića, kaže Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.