Ante Čačić: Trebali smo biti mirniji, ali moram biti zadovoljan, jer nam nisu napravili čistu priliku

Ponedjeljak, 10. listopada 2016. 00:28 Napisao/la  SC

Bilo je blizu, nadam se da će mi Mandžukić za onaj gol platiti rundu, opisao je Kramarić svoju asistenciju


Hrvatska je pobijedila Finsku u utakmici nakon koje se će pamtiti samo rezultat (1:0):

- Htio sam ispraviti nedostatke iz Albanije, znao sam da nas čeka teška utakmica. Moram biti zadovoljan jer ni kod kuće nije lako dobiti dvije utakmice, a kamo li na gostovanju. Željeno-ostvareno. Utakmica je bila prava natjecateljska, težili smo golu i do njega smo i došli. Razbijali su ritam dugim loptama, čvrstim duelima i skokovima. Nismo se baš tu snašli, trebali smo biti mirniji, ali moram biti zadovoljan, jer nam nisu napravili čistu priliku. Imali smo šanse da podebljamo rezultat, ali držimo čelnu poziciju, u sedlu smo. Upravo nam je njihova agresivnost donijela probleme, a nije nam odgovarao ni kriterij suca, rekao je izbornik Ante Čačić.

- Bilo je blizu, nadam se da će mi Mandžukić za onaj gol platiti rundu, opisao je Kramarić svoju asistenciju i dodao:

-  Najbitnije je što smo uzeli svih šest bodova, sve je bilo kako smo i očekivali. Bila je borbena i teška utakmica, znamo kako je ovdje teško igrati. Sreća da smo zabili taj gol na vrijeme, moramo biti sretni i zadovoljni. Ovi bodovi će nam puno značiti za dalje. Gol? Bio je to odličan centaršut Vrsaljka, ja sam se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu, bilo je tu i malo sreće. Meni će lopta u gol ući drugi put, najvažnije da smo uspješno dohvatili ono po što smo i došli u Finsku. Ovo je jedini put da se držimo plana, trebamo pobjeđivati i što prije osigurati plasman u Rusiju. Iznenadio me sudac koliko je dopustio grubu igru, ali bili smo spremni na to. Znamo kako je teško igrati u ovim sjevernim krajevima. Izbornik nas je kvalitetno pripremio, znali smo da utakmica neće biti slična kao na Kosovu. Čestitike svima, zasluženo smo pobijedili. Obje utakmice su dobro prošle, to je najvažnije. Ja ću biti sretan ako ću uvijek ovako asistirati, ali najvažnije je da Hrvatska pobjeđuje, kaže  Kramarić.

- Ostvarili smo ono po što smo došli. Bilo je jako teško, pri čemu smo bili bolji u prvom poluvremenu, a malo pali u drugom, no na kraju su najvažnija tri boda. Mnogo mi znači što igram u reprezentaciji s obzirom da u klubu imam manju minutažu, ali svaki se puta podredim momčadi. Momčad je ta koja izbacuje pojedince, a naposljetku je uvijek ključan rezultat. Zasad sve kontroliramo u skupini i nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati te otići tamo gdje nam je i mjesto, na Svjetsko prvenstvo, izjavio je Šime Vrsaljko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.