Ante Čačić najavio Hrvatsku koja dolazi, Mateo Kovačić postaje glavni kreator

Srijeda, 05. listopada 2016. 01:09 Napisao/la  SC

Sjetite se i prije Španjolske sam bio rekao da će te vidjeti Hrvatsku koja dolazi, kaže izbornik


Hrvatska protiv Kosova i Finske igra bez  Luke Modrića, Ivana Rakitića, Dejana Lovrena i Marka Pjace:

- Zatečeni smo svime što se dogodilo s ozljedama u proteklih nekoliko dana. Želim igračima da se što prije oporave. Međutim, reprezentacija ima jedan zavidan roster kvalitetnih igrača, pogotovo na središnjici terena i vjerujem da ćemo moći kvalitetno zamijeniti Modrića i Rakitića. Sjetite se i prije Španjolske sam bio rekao da će te vidjeti Hrvatsku koja dolazi. Neki igrači su zaista skrenuli pozornost na sebe i odmah dali do znanja da se na njih može računati. Uvjeren sam da se i ovakvi kakvi jesmo možemo vratiti zadovoljni kući u Zagreb, kaže izbornik Ante Čačić.

U izostanku Modrića i Rakitića središnja figura zadužena za kreaciju postaje Mateo Kovačić, koji ove sezone ima zamjetnu minutžu u Real Madridu:

- Već je dovoljan hendikep bio izostanak Modrića, Rakitića i Lovrena, a sada je otpao i Pjaca, koji također mnogo daje reprezentaciji. No koga nema, bez njega se može i mislim da smo dovoljno kvalitetni da ih nadomjestimo kolektivom. Pojedinačno ih, naravno, ne možemo zamijeniti, ali može kolektiv. Svi žele igrati, a izbornik će na kraju odlučiti. Moramo biti usredotočeni na svoju igru i pokazati svoje najbolje lice. Moglo bi biti teško, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da pobijedimo u obje utakmice, kaže Kovačić, koji je bio s Modrićevm nakon  operacije:

- Hvala Bogu sve je dobro prošlo i sad mu slijedi oko dva tjedna oporavka i mislim da će on biti spreman uskoro, govori Kovačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.