Ante Čačić: Lovren je shvatio zašto nije išao na EP, nema potrebe da više ispašta

Ponedjeljak, 29. kolovoza 2016. 13:14 Napisao/la  SC

Novi će kapetan biti Luka Modrić, a dokapetani Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić


Ante Čačić pojavio se pred novinarima na početku kvalifikacijskog ciklusa za plasman na SP 2018 u Rusiji. Izbornik nogometne reprezentacije najavio je utakmicu protiv Turske, koja se igra 5. rujna od 20.45 sati pred praznim tribinama u Maksimiru:

- Nadam se da smo svi ostali u stanju u kakvom smo bili na EP-u te da ćemo s istim snagama prezentirati ono što je potrebno da Hrvatska uspješno apsolvira kvalifikacije i plasira se u Rusiju. Naša je skupina najjača, s četiri reprezentacije koje su bile na europskoj smotri, ali s obzirom na tamo prikazano imamo ulogu favorita i učinit ćemo sve da je opravdamo. Vjerujem da nas neće sputati niti igranje bez gledatelja protiv Turske i Islanda jer će nas i dalje nositi sinergija koju su igrači osjetili s navijačima. S nama su svi igrači s EP-a osim kapetana Darija Srne, koji se oprostio te Schildenfelda. Umjesto njih uskočili su Pivarić i Lovren. O Lovrenu je mnogo napisano u zadnjih šest mjeseci, a ja sam još na početku rekao da ni jedan igrač, niti izbornik neće biti ispred reprezentacije. Siguran sam da je Lovren shvatio zašto nije bio na EP-u i nema potrebe da više ispašta, a ima kvalitetu da bude s nama, kaže Čačić.

Turska je čest hrvatski protivnik, u Zagreb dolazi bez Arda Turana i nekolicine zvijezda.

- Turska sigurno želi ići na SP, a ne bih ulazio u izbor kolege Terima za ovu utakmicu. No, siguran sam da će Turska učiniti sve da dobro uđe u kvalifikacije, a izostanak nekih pojedinaca ne znači da će biti slabi, govori Čačić.

Jedna je promjena u momčadi sigurna nakon što je otišao Srna:

- Na desnoj je strani Šime Vrsaljko prirodni nasljednik Srne, no to znači da je neprikosnoven jer konkurira i Tin Jedvaj, a do ponedjeljka će se iskristalizirati prva postava, rekao je Čačić.

I druga je promjena obavljena nakon što je otišao kapetan Srna. Novi će kapetan biti Luka Modrić, a dokapetani Vedran Ćorluka i Ivan Rakitić.

Reprezentacija u srijedu igra prijateljsku utakmicu sa Segestom u Sisku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.