Ante Čačić: Cijelo vrijeme sam govorio da je Mandžo naša prva špica, sada je to pokazao

Petak, 07. listopada 2016. 00:36 Napisao/la  SC

U Finskoj će biti sasvim drugačije. Oni će vidjeti ovih naših šest golova, pa će možda malo više razišljati o obrani. Tako da u nedjelju očekujem puno težu utakmicu, kaže Kramarić


Hrvatska ja s čak 6:0 pobijedila Kosovo u Skadru čime je iskazala potencijal favorita za prvo mjesto u Skupini I:

- Najavljivao sam da smo kvalitetniji i to smo pokazali. Moramo što prije ovo zaboraviti i naučiti pouke jer je bilo stvari koje nam se nisu svidjele. Napravili smo neka nejasna rješenja iz kojih smo ponudili domaćinu da se vrati. Neki igrači su se previše trošili bez potrebe u drugom dijelu. Ostavit ću to za svlačionicu. Moramo se presložiti jer nas čeka zahtjevna utakmica protiv Finske. Veseli me ulazak u utakmicu i to je odlučilo. Zabili smo na vrijeme i dominirali 90 minuta. Ova skupina je zahtjevna. To su pokazale prve utakmice. Vjerujem da će Hrvatska ovu ljestvicu vrlo brzo riješiti. Finska nije izgledala bajno protiv Kosova. No, prije toga su imali utakmicu protiv Njemačke i tu su se istrošili, kaže Čačić koji se osvrnuo na Mandžukićev nastup:

- Cijelo vrijeme sam govorio da je Mandžo naša prva špica, sada je to pokazao. Jako mi je drago zbog njega. Zabio je krasna tri gola, naglašava Čačić.

- Dobro znamo što Mandžo može, mi nikada nismo sumnjali u njega. No, tu imamo i Kalinića i Kramarića, stvarno puno pravih napadačkih opcija. Ali, najvažnija je ova pobjeda, pa i pravi momčadski duh koji smo pokazali na ovoj utakmici, kazao je Mateo Kovačić i nastavio:

- Moram priznati da nismo očekivali ovako visoku pobjedu. Igrali smo jako dobro, iako smo u nekim trenucima bili mali slabiji. Bila je to dosta teška utakmica, osvojili smo tri bitna boda. A sada spremni idemo u Finsku. Očekuje nas dosta teška utakmica, trebamo se regenerirati i ići po tri boda, zaključio je  Kovačić.

- Bio je gušt igrati kada nekoga pobijedite na ovakav način. Krenuli smo odlično od prve minute, utakmicu otvorili ranim pogotkom i odmah je sve bilo lakše. Meni je užitak igrati pred ovako punim stadionom, nadam se da ćemo svi skupa nastaviti u ovakvom tonu. Moram reći da sam sretan i zadovoljan načinom na koji sam otvorio sezonu, gotovo u svakoj utakmici upišem gol ili asistenciju. OK, možda je do sada bilo više asistencija, u ovom trenutku uživam u njima kao i u postizanju golova. Cijeli život igram nogomet na takav način, nisam onaj klasični napadač. Odgovara mi ova pozicija, no sreća da smo Kosovo tako rano otvorili. I da je Mandžukić na vrijeme iskoristio moje dodavanje, rekao je Andrej Kramarić prije nego se osvrnuo na Finsku:

- Nadam se da smo sačuvali energiju, u Finskoj će biti sasvim drugačije. Oni će vidjeti ovih naših šest golova, pa će možda malo više razišljati o obrani. Tako da u nedjelju očekujem puno težu utakmicu. Ma neka zabimo samo jedan gol više od domaćina, nama su bitna samo tri boda, završio je Kramarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.