Ante Čačić: Bili smo slabi u prekidima, imali smo sreće što nam Izrael nije zabio

Srijeda, 23. ožujka 2016. 21:15 Napisao/la  SC

 Ima dosta stvari s kojima moram biti zadovoljan, ali i nekoliko stvari na kojima ćemo morati raditi, govori Čačić


Ante Čačić postao je prvi izbornik koji je krenuo sa četiri pobjede na reprezentativnoj klupi. Hrvatski izbornik za sada je "skidao" Bugarsku, Maltu, Rusiju i Izrael...

- U ovoj smo utakmici dobili dosta važnih informacija, igrali smo sa 17 igrača, a neke pojedince sam odlučio malo sačuvati, jer su imali teške utakmice još u nedjelju. Ima dosta stvari s kojima moram biti zadovoljan, ali i nekoliko stvari na kojima ćemo morati raditi. Njih ćemo analizirati, razgovarati, pa pokušati napraviti neke korekcije. No, za to ćemo puno više prostora imati na početku priprema za Europsko prvenstvo, teško je te stvari riješiti u dva dana. Bili smo slabi u prekidima, tu smo djelovali neorganizirano, imali i sreće što nam Izrael nije zabio, kaže Čačić koji je mijenjao načine igre.

- Možda i zbog toga nije bilo dovoljno tečnosti u igri, ali smo imali dobrih akcija. Igrači su željeli pobjedu, bili angažirani, ali i imali dosta pogrešaka na koje je utjecao i ovakav travnjak. Nadam se samo da Darijo Srna nije ozlijeđen.

Kako ste zadovoljni 3-5-2 formacijom?

- Brzo smo zabili dva gola, ali smo imali problema na desnoj strani zadnje linije, tu su nam dva-tri puta opasno zaprijetili. Kao i u prekidima na kojima moramo poraditi. Osjeti se kako su igrači prvi puta zajedno igrali u ovakvom rasporedu, govori Čačić, koji počinje pripremu za Mađarsku:

- Ozbiljan suparnik i vrlo motiviran domaćin. Igrat ćemo na prepunom stadionu, bit će to još jedan dobar test, a mi idemo u Budimpeštu po dobar rezultat. Svaka čast publici u Osijeku, od mene za ovu atmosferu imaju veliku desetku. Bilo je hladno, padala kiša, pa im hvala od srca što su nas ovako bodrili, zaključio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.