Zdravko Mamić: Slaven Bilić i Branko Ivanković imaju najveće kompetencije za izbornika

Četvrtak, 12. listopada 2017. 20:36 Napisao/la  SC
Zdravko Mamić
Zdravko Mamić


Zdravko Mamić u razgovoru za 24sata pojasnio je svoj stav prema Zlatku Daliću:

- Zlatku Daliću treba skinuti kapu jer je podmetnuo leđa u ovoj teškoj situaciji, ali ni on nije Copperfield. Ja o tome ne odlučujem, ali očito je da će izbornik dobiti priliku nastaviti svoj posao dalje. Morao sam objaviti otvoreno pismo zbog dezinformacija i laži, to je bio razlog, 95 posto laži. Nisam ja imenovao Dalića. Slaven Bilić i Branko Ivanković od naših trenera u svijetu imaju najveće kompetencije da u budućnosti vode reprezentaciju. To ne znači da tvrdim kako Dalić nema kompetenciju, kazao je Mamić.

O igri naše reprezentacije savjetnik u Dinamu kaže:

- Mišljenja sam da naša reprezentacija uvijek igra dobro. Imali smo peh protiv Islanda, u Turskoj smo slučajno izgubili. Pa i protiv Finske je to dobro izgledalo, dominirali smo prvih 60 minuta, onda smo bili pod psihološkim pritiskom. Kod nas igru diktiru negativna atmosfera oko reprezentacije, tako je već osam godina. To je naš jedini problem. Mi nikad nemamo problem u izborniku ili u igračima. Pa evo i sad u Kijevu su pojedinci baklje bacali kad smo mi vodili. Kad Hrvatska igra dobro, oni se trude prekinuti utakmicu. Tako je bilo i u Milanu, lani na Euru, sad u Kijevu. Problem našeg nogometa je to, ljudi koji prave sačekuše izbornicima i ljudima iz saveza, smatra Mamić.
 
 Na pitanje ima li saznanja o atentatoru, Mamić kaže:

 - To nije pitanje za mene nego za policiju, ali zastrašujuće je da skoro dva mjeseca nakon napada ona ne izlazi ni s kakvim saznanjima. Tako je i s premlaćivanjem i napadom na našeg trenera Cvitanovića, govori Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.