KRAJ DUGOTRAJNE VLADAVINE

Marković i Srebrić nakon EP-a dogovorno odlaze?

Subota, 07. siječnja 2012. 08:59 Napisao/la  I. Vranić

Sada nije dobar tajming za najavu odlaska, jer bi Marković i Srebrić time neizravno priznali odgovornost za korupciju u nogometu

 

Vlatko Marković i Zorislav Srebrić odlaze nakon EURO-a 2012. godine! Najavu Zdravka Mamića da se Marković  namjerava povući s mjesta predsjednika nakon EP-a u Poljskoj i Ukrajini neizravno je potvrdio Zorislav Srebrić. Tajnik HNS-a izjavio je u Večernjem listu da ozbiljno razmišlja o ostavci!

Očigledno negdje u zraku visi definitivna odluka koju će Marković uskoro donijeti zajedno sa svojim najbližim suradnicima na čelu sa Zdravkom Mamićem. Pod mučnim dojmom istraga o korupciji u nogometu, javnost priželjkuje linč! Mamić će sigurno sve učiniti da Markovićev i Srebrićev odlazak bude dostojanstven, trenutak za objavu odluke o odlasku mora biti pažljivo odabran. Sada nije dobar tajming za najavu odlaska, jer bi Marković i Srebrić time neizravno priznali odgovornost za korupciju.

Na žalost oporbe, nasljednike Markovića i Srebrića treba tražiti u njihovu bliskom krugu suradnika. Skupština HNS-a je stroj koji će izglasati sve što Markovićeva vlada dogovori. Budući da legitimnih nasljednika nemaju, danas je teško predvidjeti tko će nakon Markovića i Srebrića operativno voditi HNS! Jedno je sigurno, lakše će biti pronaći Markovićeva nego Srebrićeva nasljednika.