UMRO JE VLATKO MARKOVIĆ Bivši predsjednik HNS-a preminuo u bolnici

Ponedjeljak, 23. rujna 2013. 10:17 Napisao/la  SC

Vlatko Marković bio je predsjednik HNS-a s najduljim stažom (1998-2012). Kao igrač izabran je u idealnu momčad SP-a u Čileu, jedan je od rijetkih trenera koji je vodio Dinamo i Hajduk

Vlatko Marković (76) preminuo je u bolnici Rebro nakon duge i teške bolesti u noći s nedjelje na ponedjeljak. Bivši predsjednik HNS-a nedavno je hospitaliziran nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje. Marković je dugo bolovao od Alzheimerove bolesti, komplikacije nastale upalom pluća bile su kobne.

Vlatko Marković nepunih 14 godina bio je predsjednik HNS-a. Nakon što je 2012. godine predsjednik postao Davor Šuker, Marković je postao počasni predsjednik. Najdugovječniji predsjednik HNS-a često je isticao svoju sjajnu igračku i trenersku karijeru, bivši igrač Dinama i reprezentativac Jugoslavije 1962. godine izabran je u idealnu momčad SP-a u Čileu.

Marković spada među rijetke trenere koji vodili Dinamo i Hajduk, radio je u Austriji, Belgiji i Francuskoj. Na klupi mlade reprezentacije Jugoslavije bio je europski prvak, kratko je razdoblje bio izbornik hrvatske reprezentacije.

Za doprinos francuskom nogometu Marković je dobio Orden francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca, dugo godina bio je član Tehničke komisije UEFA-e

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.