UEFA potvrdila: Čak 32 grada podnijela kandidaturu za domaćinstvo EP-a 2020

Petak, 20. rujna 2013. 15:59 Napisao/la  HNS

Otvorila se mogućnost da država sudjeluje s jednim velikim stadionom, umjesto gradnje njih osam, kaže Platini

UEFA je potvrdila da su 32 europska nogometna saveza službeno iskazala zanimanje za domaćinstvo Europskog prvenstva 2020. godine, koje će biti održano u 13 gradova diljem Starog kontinenta. Među prijavljenim je zemljama i Hrvatska, konačna će odluka o gradovima domaćinima bit će donešena na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e 25. rujna 2014. godine.

 

- Dobra je vijest što su svi ovoj ideji iskazali dobrodošlicu, kao i to što čak 32 države žele sudjelovati u ovom velikom europskom nogometnom festivalu. To je razumljivo s obzirom da se otvorila mogućnost da država sudjeluje s jednim velikim stadionom, umjesto gradnje njih osam. To je važna prednost, izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

O postupku kandidature za EP 2020. godine govorio je glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino, koji je pojasnio:

- Taj je projekt vrlo uzbudljiv i na UEFA-i je velika odgovornost. Zemlje kandidati bit će pozvane u Nyon na listopadsku radionicu, nakon čega će imati vremena potvrditi konačnu odluku o svojim gradovima domaćinima, kaže Infantino.

Infantino se dotaknuo i financijskog fair-playa.

- Zaključci ohrabruju, a utemeljeni su na činjenicama i brojkama prikupljenima u približno 700 europskih klubova. To pokazuje da smo na pravom putu. Prvi su se puta u pet godina gubici europskih prvoligaša smanjili za više od 600 milijuna eura. Ima još mnogo posla, no klubovi su shvatili poruku. Radi se o održivoj budućnosti, a taj se proces odvija korak po korak. U suradnji s klubovima doći ćemo do cilja, rekao je Infantino.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.