TEATAR APSURDA

Bebek sudi Francuska - Gruzija, a onda Drugu HNL

Utorak, 19. ožujka 2013. 22:10 Napisao/la  SC

Utakmicu Irska - Austrija sudi Marijo Strahonja, koji je jesenas također po kazni sudio drugu ligu

 

Pomalo apsurdno zvuči činjenica da će najbolji hrvatski nogometni sudac, Riječanin Ivan Bebek, nakon što je sudio utakmicu Europske lige Inter - Tottenham i Treće lige - Zapad između Rovinja i Krka u petak najprije na Stade De Franceu suditi susret kvalifikacija za SP 2014 godine između Francuske i Gruzije, a potom će pravdu dijeliti na drugoligaškim travnjacima.

Za razliku od Komisije za suđenje HNS-a, sudački board UEFA-e očito nema zamjerki na rad Ivana Bebeka. Komisija za suđenje HNS-a analizom suđenja u proljetnom dijelu HNL-a došla je do zaključka kako je suđenje na prvenstvenim utakmicama u proljetnom dijelu od 20. do 24. kola bilo dobro osim na utakmicama 21. kola: Hajduk - Dinamo, Rijeka - Cibalia, te u utakmici 24. kola: Zadar - Hajduk. Sukladno tome odlučeno je da se suci Ivan Bebek (Rijeka) i Marin Vidulin (Kanfanar), te pomoćni sudac Ivica Modrić (Zagreb) stave na raspolaganje Povjereniku za suđenje nižeg ranga natjecanja.

S Bebekom će u francuskoj prijestolnici suditi Tomislav Petrović i Miro Grgić, a četvrti sudac bit će Domagoj Vučkov.

Četiri dana kasnije, u utorak 26. ožujka, na Aviva Stadion u Dublinu momčadi Irske i Austrije izvest će Marijo Strahonja. Pomagat će mu Siniša Premužaj i Goran Pataki, četvrti sudac bit će Ante Vučemilović koji je također bio bitnim sudionikom utakmice Hajduk - Dinamo.

Ne treba zaboraviti ni da je Strahonja jesenas završio u drugoj ligi zbog lošeg suđenja u utakmici Osijek – Rijeka (1:1). UEFA očito promatra sve "drugačijim naočalama".

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.