Slučaj Milano: HNS mora platiti 80.000 eura i zatvoriti dio tribina na utakmici protiv Norveške

Petak, 12. prosinca 2014. 18:15 Napisao/la  SC

Tako je odlučila UEFA u "slučaju Milan"

HNS mora platiti 80 tisuća eura i na prvoj idućoj domaćoj utakmici u kvalifikacijama mora zatvoriti dio tribina, koji obuhvaća barem 8 tisuća mjesta. Tako je odlučila UEFA u "slučaju Milan", kada su hrvatski navijači bakljadama prekinuli na desetak minuta kvalifikacijsku utakmicu između Italije i Hrvatske (1:1).

Kazna je relativno podnošljiva budući da HNS nije jedini krivac za događanje navijača, organizator utakmice učinio je niz propusta koji su omogućili manjem dijelu tzv. navijača izazvati prekid. Krajem ožujka iduće godine Hrvatska igra protiv Norveške u Zagrebu. HNS će vrlo vjerojatno zatvoriti sjevernu tribinu čiji kapacitet iznosi 9460 mjesta (gornja i donja sjeverna tribina).


- Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo prvi puta na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine. Po tko zna koji puta, hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne. Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje huliganizam, i još jednom pozivamo sve faktore hrvatskog društva da nam se pridruže u borbi protiv rasizma, nasilja i drugog protupravnog ponašanja na nogometnim stadionima jer je to u interesu hrvatskog nogometa, ali i društva, kaže izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.