VELIKO PRIZNANJE

Davor Šuker postao član Izvršnog odbora UEFA-e

Ponedjeljak, 23. ožujka 2015. 20:07 Napisao/la  SC

Šuker u prvom krugu dobio 34 od 54 glasa

Davor Šuker postao je prvi Hrvat u Izvršnom odboru krovne europske nogometne federacije (UEFA). Na redovnoj godišnjoj skupštini u Beču predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza izabran je u prvom krugu u sedmeročlano tijelo s 34 glasa od 54 članice UEFA-e.

Šukeru se lobiranje proteklih mjeseci uvelike isplatilo, poziciju šefa hrvatskog nogometa dobro je iskoristio. Kroz program istaknuo je da će kao bivši igrač, koji je prošao put od Osijeka do madridskog Reala, znati štititi potrebe igrača i stati u njihovu zaštitu, ali pritom i voditi brigu o potrebama klubova, liga i nacionalnih saveza. Sljedeće četiri godine zastupat će tako interese hrvatskog nogometa u vrhu europske nogometne federacije. Ni ovo nije Šukerov krajnji domet, ranije je isticao kako mu je želja ući i u Izvršni odbor FIFA-e, svjetske nogometne federacije.

Šuker je  postao četvrti bivši nogometaš u Izvršnom odboru, pridruživši se predsjedniku Platiniju (Francuska), Angelu Mariji Villaru (Španjolska) i Borislavu Mihajlovu (Bugarska). Uz Šukera, Villara i Mihajlova, u Izvršni su odbor izabrani još Fernando Gomes (Portugal), Sandor Csanyi (Mađarska), Peter Gillieron (Švicarska) te Grigorij Surkis (Ukrajina).

Uz predsjednika Šukera, na Kongresu UEFA-e sudelovali su izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović te voditeljica Odjela za međunarodne poslove i licenciranje Ivančica Sudac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.