Ivo Josipović: HNS od lokalnih saveza, pa do samog upravnog odbora i dalje vode političari

Četvrtak, 20. studenog 2014. 23:42 Napisao/la  SC

U jeku izborne kampanje Josipović se jasno politički distancirao od HNS-a

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović brzo je reagirao na otvoreno pismo predsjednika HNS-a Davora Šukera. U jeku izborne kampanje Josipović se jasno politički distancirao od HNS-a:

- UEFA je vrlo strogo dala do znanja da je protiv toga da se politika miješa u nogomet. Ja sam osobno s tim suglasan, jer pokazalo se da nogomet puno bolje funkcionira kad se politika izmakne u stranu te pruži potporu kad je to potrebno. Na žalost, HNS od lokalnih saveza, pa do samog upravnog odbora i dalje prije svega vode političari. I to, u velikom broju, gotovo isključivo pripadnici jedne političke stranke. Nisu samo huligani ti koji pokazuju nezadovoljstvo radom saveza. Publika je napustila nogometne travnjake u Hrvatskoj. Doživjeli smo to da se utakmice reprezentacije u kojoj igraju možda i najbolji nogometaši u povijesti hrvatskog nogometa bojkotiraju. Imamo prazan Maksimir, negodovanje Poljuda, Kantride, Osijeka. Jasna je to poruka onima koji je žele čuti. To su problemi s kojima se savez ne želi nositi. Uvođenje demokracije u izbor čelnih ljudi u nogometnim strukturama, kreiranje zakona o sportu i zakona o navijačima koje će biti moguće neselektivno provoditi. To je pravi put. Građanima je izrazito stalo do stanja u hrvatskom nogometu, no na nikakav način ne mogu utjecati da se to stanje promijeni. Vodstvo HNS-a ne traži suradnju, ni od mene, niti od građana RH. Oni traže da ih bespogovorno podržimo i plješćemo im. Pljesak Modriću i Rakitiću da, Šukeru i Mamiću, na žalost, ne, rekao je Josipović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.