NAPALI IZBORNIKA

Huligan upitao Kovača: Jesi li ti Vrbanović?

Srijeda, 15. travnja 2015. 14:28 Napisao/la  SC

 Naša zemlja se blati, incident je dobio odjeka u Europi, zovu me sa svih strana, kaže Kovač


Prilikom napada na odmorištu Zir jedan je huligan uhvatio Niku Kovača rukama oko vrata i počeo ga daviti, donosi detalje napada Jutarnji list.

- Jesi li ti Vrbanović?, vikao je napadač koji je prema mišljenju očevidaca jedva stajao na nogama kada su ga nahuškali da napadne Damira Vrbanovića i ostatak delegacije HNS-a.

Kada mu se Vrbanović izmaknuo, izbornik Kovač zagrlio je napadača i umirio ga pričom.

- Nikad neću i ne mogu prihvatiti takvo ponašanje. Naša zemlja se blati, incident je dobio odjeka u Europi, zovu me sa svih strana. Zajedničkim snagama moramo iskorijeniti to zlo, tu mržnju koja truje navijače, ali i narod uopće, izjavio je Kovač.

Izbornik je naglasio da je i u vrijeme kad je vodio mladu reprezentaciju propagirao nastupe po cijeloj zemlji, posebno u Splitu. Premda su se javile glasine da je napad na funkcionare HNS-a bila organizirana “sačekuša”, pokazalo se da je do susreta došlo slučajno.

Sud u Otočcu odlučio je trojicu od 12 napadača zadržati u gospićkom zatvoru, a ostale je pustio da se brane sa slobode. Okrivljenici se terete da su remetili red i mir, trojica su zadržani u zatvoru, jer su red i mir remetili na drzak i nepristojan način, za što su predviđene i strože kazne. Postupak protiv okrivljenika traje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.