SASTANAK IZVRŠNOG ODBORA

HNS odlučio da Hrvatska i Italija igraju u Splitu!

Četvrtak, 09. travnja 2015. 17:16 Napisao/la  SC

Organizirat ćemo utakmicu kao i u svakom drugom gradu, samostalno ili uz pomoć Hajduka, kaže Vrbanović

Po završetku sjednice Izvršnog odbora HNS-a u Plitvicama, u četvrtak je održana konferencija za medije na kojoj su obrazložene odluke vezane uz domaćinstvo kvalifikacijske utakmice s Italijom 12. lipnja, odnosno UEFAine kazne za utakmicu s Norveškom.

- Malo smo utučeni odlukom o igranju pred praznim tribinama, makar smo puno puta upozoravali dok neki nisu dovoljno ozbiljno shvaćali tu mogućnost. Novi pravilnik UEFA-e provodi se od 2013. godine i HNS je također glasao za njega. Željeli smo ujediniti hrvatsku nogometnu masu, stoga smo predložili zamjenu grada domaćina, odnosno Split, gdje je delegacija HNS-a s radošću primljena. Našli smo zajedničke stavove i drago mi je da smo napravili ono što treba, da se nakon dugo godina igra u Splitu. Primio sam brojne čestitke zbog toga, kazao je Šuker, koji je potvrdio da je Izvršni odbor izglasao da se utakmice s Italijom i Bugarskom igraju u Splitu.


- Bilo je to vrlo odgovorno i hvala Izvršnom odboru što je podržao moj prijedlog, kaže Šuker koji najavljuje žalbu bez smisla:

- Šanse su nam vrlo male i znamo što je iduća kazna, oduzimanje bodova i izbacivanje iz natjecanja. Imamo dobru poziciju, ugled u svijetu, ali neke stvari ne štimaju, to treba javno reći. Iz ove kože ne možemo. Moramo poštovati taj pravilnik, koji se ne primjenjuje samo na nas, nego i na druge zemlje. Moramo biti još više osviješteni, za sve članice EU vrijede ista pravila po pitanjima video-nadzora, ticketinga, stadionske infrastrukture i ostaloga. Krivo mi je, svima nam je bio šok, ali ovo moramo zajednički ispravljati, govori Šuker.

Cijeli je hrvatski nogomet na gubitku zbog praznih tribina protiv Italije:

- To je milijunski gubitak za turizam, za Grad Split, za nogomet, a imamo snimke i znamo tko su inicijatori sa sjeverne i istočne tribine. Teško je raditi u hrvatskom nogometu, ali vjerujem policiji i državi da će provoditi zakone. Najviše me boli što smo 1998. godine bili najbolja navijačka skupina i ne znam što se dogodilo u proteklim godinama. Nije stvar u plaćanju kazni, nego je stvar imidža Hrvatske, zaključio je Šuker.

Izvršni predsjednik Damir Vrbanović također je ponudio nekoliko riječi o održanom sastanku u Splitu.

- Organizirat ćemo utakmicu kao i u svakom drugom gradu, samostalno ili uz pomoć Hajduka, koja bi nam bila dobrodošla. Na sastanku u Splitu razgovaralo se isključivo o tehničkim pojedinostima organizacije utakmice i nije bila riječ o zastupanju klubova, rekao je Vrbanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.