HNS odustao od kampa u Sveticama, Grad Zagreb i Zagrebačka nadbiskupija nisu pronašli zajednički interes

Ponedjeljak, 30. ožujka 2015. 10:50 Napisao/la  SC

Najveći su gubitnik građani Zagreba, jer su izgubili sportsko-rekreacijski centar koji bi bio izgrađen tuđim novcem, kaže Damir Vrbanović

Hrvatski nogometni savez svoj kamp neće graditi na Sveticama iako su prije više od godinu dana gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik HNS-a Davor Šuker potpisali ugovor o korištenju ŠRC Svetice. Vlasnik zemljišta je Zagrebačka nadbiskupija, koja je u zamjenu zatražila tri parcele za gradnju crkvi.

- Obistinile su se naše sumnje i strahovi da Grad Zagreb svojom nesposobnošću neće moći riješiti ovaj problem s Crkvom. Duboko smo razočarani jer smo izgubili godinu dana i na nekoj smo drugoj lokaciji već mogli mnogo toga sagraditi. Najveći su gubitnik građani Zagreba, jer su izgubili sportsko-rekreacijski centar koji bi bio izgrađen tuđim novcem. Podsjećam da je investicija trebala biti oko 120 milijuna kuna, a sad će taj novac biti usmjeren na neku drugu lokaciju u Hrvatskoj. Uglavnom, gotovo je sigurno da HNS odustaje od gradnje kampa na Sveticama, a konačnu će odluku donijeti Izvršni odbor 9. travnja na Plitvicama, kaže izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.