Gubljenje vremena: Izaslanstvo HNS-a razgovaralo s ministrima sporta i uprave

Ponedjeljak, 08. prosinca 2014. 20:36 Napisao/la  SC

Kao što se moglo očekivati, ništa se novo nije govorilo ili dogovorilo

Ministri sporta i uprave Vedran Mornar i Arsen Bauk sastali su se s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Davorom Šukerom. Predsjednik HNS-a pojavio se u ministarstvu zajedno s Antom Kulušićem, Antom Vučemilovićem Šimunovićem, Damirom Vrbanovićem i Đurom Bukvićem. Sastanak je dogovoren nakon što su ministre posjetili predstavnici Hajduka i splitski gradonačelnik. Kao što se moglo očekivati, ništa se novo nije govorilo ili dogovorilo:

Ministar Mornar najavio je izmjene spornog članka 32. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima:

- Svi smo suglasni da borbi protiv huliganizma nema alternative, da treba preispitati članak 32, stavak 7 Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima. Suglasili smo se oko eventualne izmjene zakonskog okvira koji će definirati drukčiju, bolju zastupljenost jačih klubova te da će se o tome i dalje razgovarati, rekao je Mornar.

Predstavnici HNS-a nisu htjeli davazi izjave. Oglasili su se priopćenjem u kojemu podržavaju nastojanja ministarstva, koja su najavila zajednički sastanak HNS-a i predstavnika Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.