PROSTAČKA PORUKA USKOK-u

Gospodine Bajiću, ..be se Markoviću za vašu istragu!

Srijeda, 04. siječnja 2012. 17:13 Napisao  I. V.

Istraga postaje šala-mala za nogometnu vrhušku ogrezlu u prostačku samodopadnost koju artikulira Markovićeva izjava

 

Mladen Bajić ostavlja dojam državnog odvjetnika koji misli ozbiljno! Uhićenjem Nenada Pralije nastavlja se progon sumnjivih likova u hrvatskom nogometu, klupko korupcije polako se odmotava.  Sve o čemu smo proteklih godina slušali iz povjerljivih i neimenovanih izvora polako se uprizoruje u stvarnim likovima i djelima.

Stjepan Djedović i Željko Širić, dvojica čelnih ljudi sudačke organizacije, Nenad Pralija i Neven Šprajcer, dvojica bivših direktora Splita i Karlovca, uhićeni su zbog opravdane sumnje da su namještali rezultate utakmica. Njihova eventualna krivica ima veći težinski koeficijent od krivice osuđenih u tzv. Aferi Ofsajd, kada je 15 osoba osuđeno zbog namještanja utakmica na kladioničarskim listićima. Kladioničarska mafija nije proizvod korumpiranog sustava HNS-a nego pojedinaca. Ako se ljudima koji su vodili HNS i klubove dokaže udruživanje radi počinjenja kaznenog djela, onda je korupcija proizvod nogometnog sustava!

Pitanje svih pitanja glasi: u kojem se smjeru kreće Bajićeva istraga? Državni odvjetnik je počeo odlučno i obećavajuće, od samog vrha (Djedović, Širić) HNS-a. Sada se spustio na razinu relativno marginalnih likova (Šprajcer, Pralija) i javnost nestrpljivo čeka njegov idući potez. Ako Bajićeva istraga ne krene ulaznom linijom prema vrhu HNS-a, uhićenje Šprajcera, Pralije,  raznih knjigovođa i uredskih piskarala postaje šala-mala za nogometnu vrhušku ogrezlu u prostačku samodopadnost koju artikulira Markovićeva izjava.

- ,,be mi se za Praliju i sve ostale! - kazao je Marković za Mediaservis.

Gospodine Bajiću, ..be se Vlatku Markoviću za vašu istragu!