Davor Šuker: Vidite kako se može u Rijeci, kada se dođe do majstora koji ima novac

Ponedjeljak, 30. ožujka 2015. 11:26 Napisao/la  SC

 Kako je Rijeka pronašla model i dobila milijun eura za projekt! Pa nije valjda trebao HNS doći na otvaranje Rujevice pa da me pita novinar 'što ste dali za stadion', a ja da kažem olovku i značku, naglašava Šuker


Davor Šuker u razgovoru za goal.com iznio je svoje viđenje ulaganja HNS-a i odnos države prema nogometu:

- Stavka 'nogomet' u državnom se proračunu od 1992. samo smanjivala. Pitajte Vladu RH koliko izdvaja za sport! Nemam ništa protiv kulture, ali mi smo 1993. imali dva i pol puta više novca od kulture, a sad dobivamo šest puta manje!? I uvijek se reže nogometu, a nogomet daje najviše. Izgubili smo u lobiranju, ne prepoznaje se važnost nogometa. Nećemo imati moćne Dinamo, Hajduk, Rijeku, dok nećemo imati jaku infrastrukturu, kaže Šuker koji je tijekom kandidature za člana IO-a UEFA isticao regionalnu ligu:

- Nije to instant rješenje, sad će doći jedan čovjek i srediti sve. Vidite kako se može u Rijeci i u teškim, kriznim vremenima, kada se dođe do majstora koji ima novac i kada se sve posloži da se zna tko pije, a tko plaća! Namjenskog će se novca uvijek naći. Kako je Rijeka pronašla model i dobila milijun eura za projekt! Pa nije valjda trebao HNS doći na otvaranje Rujevice pa da me pita novinar 'što ste dali za stadion', a ja da kažem olovku i značku! Ali mi dajemo nekim temama više prioriteta nego nogometnim, rekao je Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.