Damir Vrbanović o napadu: Nismo se dali uvući u verbalni sukob s huliganima

Ponedjeljak, 13. travnja 2015. 20:52 Napisao/la  SC

Zastali smo na odmorištu i odjednom nam je prišla skupina mladića i počela nas vrijeđati i psovati. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera..., kaže Vrbanović o napadu na odmorištu Zir

Na odmorištu Zir skupina huligana s obilježjima Hajduka napala je izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza, koje je putovalo na sastanak s predstavnicima Hajduka i grada Splita u vezi s organizacijom utakmice Hrvatska – Italija! U izaslanstvu HNS-a bili su izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, pomoćnica direktora reprezentacije Iva Olivari, povjerenik za ulaznice, Nikša Martinac, glasnogovornik Tomislav Pacak i šef marketinga, Alen Balen.

- Zastali smo na odmorištu i odjednom nam je prišla skupina mladića i počela nas vrijeđati i psovati. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera... Govorili su nam da se vratimo otkud smo došli. Bili su vrlo agresivni, svašta su nam izgovorili, samo zahvaljujući našoj mirnoći i spremnosti da pretrpimo sve te uvrede, nije došlo do tučnjave. Te su neugodne scene trajale 15-ak minuta, a gospodin koji radi na odmorištu nazvao je policiju, koja je ubrzo došla i uhitila huligane pa će biti pokrenut postupak protiv tih huligana, koji su nam oštetili automobil. Doista smo pretrpjeli strašne uvrede. Međutim, svi smo ostali mirni, nismo se dali uvući u verbalni sukob s huliganima, iako nije bilo lako ostati hladnokrvan. Ovaj incident nije promijenio naša razmišljanja, očekujem da ćemo na sastanku u Splitu dogovoriti sve potankosti oko organizacije utakmice Hrvatska – Italija, rekao je Damir Vrbanović za VL.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.