Damir Vrbanović: Nisam čuo da igdje u svijetu klub odbije igrati utakmicu zbog navijača

Utorak, 25. studenog 2014. 14:59 Napisao/la  SC

- Nitko u Izvršnom odboru ne bježi od odgovornosti. Možemo prihvatiti da neke stvari koje smo mi napravili nisu dobre. Pozivamo čelnike Hajduka da nam pomognu rješavanju ove situacije, rekao je Vrbanović

U utorak se iza zatvorenih vrata sastao Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, a sjedinici nije prisustvovao predsjednik Davor Šuker. Nakon završetka sjednice novinarima se obratio Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a, koji je prvo objasnio zašto se nije oglasio Davor Šuker nakon svega što se dogodilo proteklih dana dogodilo u hrvatskom nogometu.

- Davor Šuker je u četvrtak otputovao na poziv FIFA-e, stalno smo u kontaktu. Ima službene obveze u Komsiji za profesionalni nogomet, ustvrdio je Vrbanović okrenuvši se događajima koji su proteklih dana u središtu zanimanja.

-Jasno je da je policija postupila u skladu sa zakonom i tu priča o otporu prema Torcidi pada u vodu. Ne možemo razumjeti potez Hajduka da se solidarizira s dijelom navijača i bojkotira utakmicu. Nikad nisam čuo da igdje u svijetu klub odbije igrati utakmicu zbog navijača. Možda je i bilo problema oko ulaska navijača, ali to je posao policije. To nije razlog da se utakmica ne odigra. Duboko cijenim tradiciju Hajduka, ali mora se ispričati zbog neodigravanja utakmice, ustvrdio je Vrbanović.

- Nitko u Izvršnom odboru ne bježi od odgovornosti. Svi moramo sjesti zajedno i reći što ne valja. Možemo prihvatiti da neke stvari koje smo mi napravili nisu dobre. Pozivamo čelnike Hajduka da nam pomognu u rješavanju ove situacije. HNS nije elitistička organizacija, nismo imuni na kritiku. Hajduk može puno više ponuditi u konstruktivnoj raspravi, dodao je Vrbanović.

- Ne vidim da je HNS bio povod da Hajduk ne istrči na travnjak? Zašto bi i bio? Mnoge stvari i rezultati govore da je HNS uređena institucija. Stalno smo pod kontrolama, financijski podaci su dostupni institucijama. Izdali smo knjižicu o mitovima koji su napisani o HNS-u i dali odgovore na njih. Poslat ćemo je svim redakcijama, rekao je Vrbanović koji nije htio raspravljati o sjednici Izvršnog odbora, ali je potvrdio da nije bilo riječi o željama Hajduka da članovi IO-a podnesu ostavku.

- Svi znaju kako se Izvršni odbor bira i razrješava. Možemo govoriti da je komunikacija u hrvatskom nogometu loša, da se neke stvari rješavaju gluhim telefonom. Trebamo reći jedni drugima sve u lice, ustvrdio je Damir Vrbanović.

Zaključci IO-a:

1. Najstrože se osuđuju nepropisna ponašanja navijača, posebno incident u Milanu. Osuđuje se i nezabilježeno solidariziranje Hajduka s navijačima koji nisu mogli ući na stadion pod zakonskom odlukom. Načinjena je golema šteta hrvatskom sportu.

2. Pozdravljamo djelovanje policije i pozivamo i druge institucije da slijede taj primjer. Organizator je dužan provoditi Zakon.

3. Potpuna podrškadisciplinskim tijelima HNS-a da svoje odluke donose sukladno propisima i bez emocija.

4. Naglašava se da je Hajduk član HNL-a, a to znači da moraju poštovati propise. Ovo je velika opasnost za nogometnu organizaciju. Krajnje je vrijeme za razgovor s Hajdukom kako ne bismo ugrozili natjecanje.

5. HNS ostaje dosljedan u borbi protiv svih anomalija koje štete hrvatskom nogometu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.