Zlatko Vujović: Dinamo neće dozvoliti da Hajduk osvoji titulu, Rijeka je zasluženo prva

Srijeda, 18. listopada 2023. 09:27 Napisao/la  Toni Bilić
Zlatko Vujović
Zlatko Vujović Foto: HNK Hajduk

Jedna od hajdukovih legendi, Zlatko Vujović, pomno prati zbivanja u HNL-u, uvijek je zanimljiv sugovornik koji se ne libi kazati ono što misli.

Priču smo počeli da igrom i rezultatima hrvatske nogometne reprezentacije:

- Igra i rezultati sve govore, za to je najodgovorniji izbornik Zlatko Dalić što je on uostalom i javno priznao. Mnoge je igrača koji ne igraju redovito u svojim klubovima što se odmah osjetilo na njihovom učinku. Modrić igra manje u Realu, Brozović je otišao u ligu gdje je intezitet igre puno manji nego dok je igrao za Inter. Njih dvojica su najvažniji za prezentaciju reprezentacije. Ne treba sada krenuti na „nož“, izbornik ima vremena do sljedećih kvalifikacijskih utakmica sve dobro proanalizati i ne pogriješi kod odabira igrača. Nekima se treba zahvaliti, jedno je kristalno jasno treba nova svježa krv. Dalić treba pronaći nove igrače, kazao je Vujović.

Marko Livaja se našao u centru pažnje nakon što se oprostio od reprezentacije?

- Odluku Livaje da se oprosti od igranja reprezentacije treba poštovati. Lamentirati da li je tajming bio pogođen je bezpredmetno.

Prije Jadranskog derbija na Rujevici, koji je Rijeka riješila u svoju korist, kazali ste nam da Riječani nemaju kvalitetu da izađu kao pobjednici iz toga dvoboja?

- To sam rekao na osnovu onog što su Riječani prezentirala na Poljudu, kada je trener bio Jakirović. Nikada goru Rijeku u životu nisam vidio. Zasluženo su slavili na Rujevici. Novi trener Sopić posložio je momčad koja je disciplinirana, koja se bori i izgara svih 90 minuta na terenu. Imaju u svojim redovima niz mladih, kvalitetnih i potentnih igrača. Zasluženo su trenutno vodeća momčad lige. Rijeka ima jako zanimljivu momčad.

U nedelju Hajduk na Poljudu dočekuje Osijek?

- Poraz od Rijeke je zasigurno ostavio traga u svlačionici. Hajduk mora pobjediti, sve osim tri nova boda bilo bi ravno katastrofi.

Navijači samo snivaju osvajanje titule prvaka?

- Navijači samo priznaju osvajanje prvog mjesta. Drugo ih ništa ne zanima. Velika je šteta što smo (pre)lako prokockali bodovnu prednost koju smo imali pred Dinamom. Sigurno je da će modri učiniti sve da ponovno budu prvaci, pojačat će se igrački u zimskom prijelaznom roku kvalitetnim igračima. Imaju oni novaca za pojačanja. Iskreno, neće Dinamo dozvoliti Hajduk da osvoji titulu, jer veliki je ulog ulazak u Ligu prvaka naredne sezone, zaključio je Vujović

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.