TKO JE TU GLUP?! Hajduk nakon Velike Gospe igra samo da bi plaćao trenera i igrače

Nedjelja, 28. kolovoza 2016. 12:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Naravno da Pušnik ne razmišlja o odlasku! Nitko ga ne tjera, ima mjesečnu plaću od cca 17.000 eura i više nema nikakvih briga! 


Marijan Pušnik na pitanje razmišlja li o ostavci nakon ispadanja iz Europske lige odgovorio je da gore potpisani novinar postavlja glupa pitanja. Na repliku da ne postoje glupa pitanja nego samo glupi odgovori, Pušnik ništa nije odgovorio na presici.

Tek je idućeg dana smogao hrabrosti i drskosti izjaviti da ne postoje glupa pitanja i odgovori nego da postoje samo glupi ljudi! 

Ponovila se još jedna godina, sezona u kojoj je Hajduk sve riješio u petnaest dana, prije i poslije Velike Gospe, od 10. kolovoza do 25. kolovoza.

Poznata je uzrečica među navijačima nakon što se sazna protiv koga će Hajduk igrati tijekom kolovoza, "teško da će trener dočekati duge rukave".

Iako se u samo petnaest dana momčad trenera Marijana Pušnika oprostila od borbe za vrh tablice i Europske lige, slovenski strateg ostao je na klupi. Ranijih godina, nakon neuspjeha na oba fronta, treneri su u pravilu smijenjeni.

Ovoga puta Nadzorni odbor i predsjednik uprave Ivan Kos nisu imali snage smijeniti Pušnika, jer bi time priznali pogrešku u odabiru trenera.

Kada je obznanjeno da će Marijan Pušnik biti novi trener Hajduka, mnogi su se začudili izborom za prvog stručnjaka bijelih. Uz mnogo sreće Splićani su uspješno brodili na početku sezone, no kada je sreća okrenula leđa treneru i momčadi, na površinu je izašlo (ne)znanje trenera Pušnika i (ne)kvaliteta igračkog kadra.

Mnogi od igrača nemaju igračku kvalitetu da bi igrali u Hajduka. Uz to je sportski direktor, Portugalac Mario Branco, uz Pušnikov blagoslov doveo mnogo igrača sumnjive igračke kvalitete koji su skupo plaćeni.

Mađar Marco Futasc navodno mjesećno ima zagarantiranu plaću od cca 19.000 eura! Stigao je na Poljud nakon što je mjesec dana prije dolaska operirao koljeno. Do sada je zabilježio jedan prvenstveni nastup, na travnjaku je protiv Rijeke proveo 34 minute! Tko je Brancu "podmetnuo" Memollu, Magantea, Gentsogloua, Saida...

Uz gore spomenute, Pušnik ne voli nekolicinu igrača koje je zatekao (Vojkovića, Pejića, Juranovića, Tudora, Mujana...). U svlačionici vlada kaos, na klupi sjede bogato plaćeni strani igrači i oni koji znaju da neće dobiti priliku.

To što je Hajduk ispadanjem od Maccabija izgubio u startu bonus od 2,4 milijuna eura, koja daje UEFA za plasman u Europsku ligu, te nagradu od osvojenih bodova tijekom igranja u jednoj skupini i prodaje ulaznica na Poljudu, nikoga nije previše uzbudilo.

Predsjednik Ivan Kos kaže da oni imaju svoj cilj, dok se Pušnik čudi nakon pitanja oko ostavke! Zašto bi otišao kada ima ugovor na dvije godine!

Naravno da Pušnik ne razmišlja o odlasku! Nitko ga ne tjera, ima mjesečnu plaću od cca 17.000 eura i više nema nikakvih briga!

Hajduk nakon Velike Gospe igra utakmice samo da bi plaćao trenera i igrače, koji su ispali iz Europske lige i utrke za vrh ljestvice!

Tko je tu glup!?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.