SPORTSKA POLITIKA Dinamo od prodaje zaradio 64, a Hajduk 4 milijuna eura

Ponedjeljak, 05. rujna 2016. 17:58 Napisao/la  Ivan Jelić

Kada će Hajduk dobiti sposobnog menaždera poput Zdravka Mamića? Dok udruga Naš Hajduk i Torcida budu vodili klub – nikada!



Iako ga navijači Hajduka ne vole, a za Torcidu je Zdravko Mamić najveći neprijatelj kluba sa Poljuda, tijekom minulog prijelaznog roka mnogi su u Hajduku bolno uzdahnuli: da barem imamo Maminja!

Zahvaljući Mamiću modri su u roku od nešto više od mjesec dana zaradili 64 milijuna eura.

Plasman u jednu od skupina Lige prvaka klubu je donijelo 15-tak milijuna eura, tri europske utakmice na maksimirskom travnjaku protiv Juventusa, Seville i Lyona donijet će zaradu od osvojenih bodova, prodaje ulaznica, marketinga...

Samo od prodaje tri kapitalca, Pjace u Juventus (23 mil. eura), Brekala u Wolfsburg (7 mil. eura) i Rog u Napoli (15 mil. eura), Dinamo je zaradio 45 mil. eura.

Na drugoj strani Hajduk je jedva uspio od transfera zaraditi nešto više od 4 milijuna eura.

Od transfera najboljeg igrača Sušića u Genk bijeli su dobili 1,7 milijuna eura, od prelaska Milića i Maganjića u Fiorentinu ukupno su zaradili 1,9 milijuna eura, dok su od igranja u kvalifikacijama za plasman u Europsku ligu zaradili 705.000 eura.

Eliminacijom u play–offu od Maccabija izgubio je Hajduk nagradu od 2,4 mil. eura, nema zarade od prodaje ulaznica i televizijskih prava.

Unatoč ispadanju od izraelskog predstavnika trener Marijan Pušnik tvrdi da je ostvario uspjeh, iako je svima jasno da je Hajduak doživio novi neuspjeh, sportski i financijski.

Da su navijači nezadovoljni kako se vodi Hajduk potvrdili su grafiti, koji su u subotu ujutro niknuli na "oglasnom zidu" poljudske ljepotice.

Nisu poštedjeli nikoga, ni predsjednika Kosa, ni trenera Pušnika, ni sportskog direktora Branca za kojega su napisali „Branco, Mr. 5%“.

Portugalcu od svakog transfera, bilo da se radi o odlasku ili dolasku igrača, navodno pripada 5% od transfera!

Tijekom prijelaznog roka Branco je uz svesrdnu podršku Kosa i Pušnika, te uz "blagoslov" članova Nadzornog odbora doveo 11 novih igrača i trenera Pušnika.

Niti jedan od igrača, koji su došli ne spadaju u kategoriju pojačanja. Dovedeni su po tko zna kojim kriterijima Kožulj (Široki Brijeg), Erceg (Balikesirspor), Said (Olhanense), Memolla (Hellas Verona), Ćosić (Inter Zaprešić), Gentsoglou (Bari), Maganto (La Galaxy), Kvesić (Antalyaspor), Barry (Apollone Limassol), Rapaić (Inter Milano), Futasc (Mersin)...

Zapravo je dovedena cijela momčad i trener!

Klub su napustili trener Burić, te igrači Sušić (Genk), Billyi (sporazumni raskid), Radčenko (raskid), Milić (Fiorentina), Maganjić (Fiorentina), Maloku (Gimnastic), Velez (Nord East Utd), Velazquez (Cruz Azul), Arteaga (Palermo), Prskalo (Cibalia, Gorica), Mamut (Inter Zaprešić).

Poljud je bio poput najfrekventnijeg autobusnog kolodvora u kojemu je jedino profitirao sportski direktor Mario Branco.

Da je Hajduk doveo istinsko pojačanje ili prodao nekoga igrača za velike novce, nitko Portuglacu ne bi zamjerio da uzima 5% od transfera.

Prozivanja da Mamić ima osobne koristi od transfera igrača Dinama dobivaju drugačiji prizvuk kada se uvaži činjenica da je Mamić ovog ljeta Dinamu donio čak 64 mil. eura.

Kada će Hajduk dobiti sposobnog menaždera poput Zdravka Mamića? Dok udruga Naš Hajduk i Torcida budu vodili klub – nikada!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.