Senijad Ibričić ponovo u dresu Hajduka, Mario Branco službeno postao sportski direktor

Četvrtak, 02. lipnja 2016. 13:21 Napisao/la  Ivan Jelić

Na Poljud se vraća nekadašnji ljubimac navijača, Ibričić je u dresu Hajduka odigrao tri najbolje sezone u karijeri

Osim s trenerom Marijanom Pušnikom, Hajduk se u četvrtak kompletirao na preostalim ključnim pozicijama.

Portugalac Mario Branco dobio je glasove Nadzornog odbora i postao novi sportski direktor, a ugovor bi uskoro trebao potpisati Senijad Ibričić.

Na Poljud se vraća nekadašnji ljubimac navijača, Ibričić je u dresu Hajduka odigrao tri najbolje sezone u karijeri. Reprezentativac BiH iz Hajduka je 2011. godine u moskovski Lokomotiv, otada se njegov povratak u Hajduk spominjao praktično svake sezone.

Došao je i taj trenutak, 30-godišnji Ibičić vraća se u Split iz iranskog Sepahana u naponu snage.

Novi direktor predstavio se na stranom jeziku:

- Ispričavam se što ne znam jezik, pokušat ću ga naučiti što prije. Ogromna je privilegija biti ovdje, sjećam se Hajduka iz europskih kupova. Znam da je klub malo pao u posljednje vrijeme, sada želimo vratit Hajduku stari sjaj. Moramo raditi svi zajedno, dajte mi malo vremena da se priviknem i obećavam da ću dati sve od sebe da Hajduk izađe na pravi put. Imao sa neke ponude iz Portugala, ali predsjednik je prenio na mene ogromnu energiju. Nikad nisam postigao dogovor s tim klubom. U to vrijeme sam već imao dogovor s predsjednikom da dolazim u splitski klub. Nisam mađioničar da promijenim sve, moram se priviknuti na Hajduk i hrvatski nogomet, a ne Hajduk na mene. Moramo otkriti što se dogodilo s klubom u posljednje vrijeme, vidjeti što je sa školom, koja je poznata u cijeloj Europi. Navijači traže rezultate, mi se moramo fokusirati na sljedeće utakmicu, 14. srpnja.  Znam za Hajduk i Torcidu. 'Hajduk živi vječno' znam za taj usklik. Znam za suradnju s No Name Boysima. Možemo usporediti Hajduk s Benficom i njezinim navijačima. Sigurno stoji usporedba s Benficom. Postoji mnogo poveznica. Znamo sve o igračima, raspravljat ćemo, jedina odluka će biti ona zajednička. Nećemo o igračima govoriti kao o onima od bivšeg trenera ili onoga ili ovoga. Ove godine transfer rok je prolongiran zbog Eura, pa moramo biti kreativni, kaže Branco.