RIJEKA I MACCABI Pobjedom Rijeke završava Hajdukova borba za vrh ljestvice

Subota, 20. kolovoza 2016. 10:52 Napisao/la  Ivan Jelić

 Možebitni neuspjeh u srazu sa Maccabijem iz Tel Aviva bio bi veliki udarac za klub, prije svega financijski


U prvoj utakmici play-offa Europske lige Hajduk je u Netanyi poražen s minimalnih 1:2 od izraelskog doprvaka Maccabija Tel Aviv. Gol kojeg je postigao Said u 57. minuti ponudio je priliku da se nakon 6 godina Hajduk ponovno plasira u jednu od skupina Eurospke lige.

Međutim, trener Marijan Pušnik svjestan je koliko još truda i muke čeka njega i "njegove sinove". Uzvratni susret bit će još zahtjevniji! Splićani u prvom dijelu utakmice u Netanyju gotovo da nisu postojali, kao ih nije bilo na travnjaku. Domaćini su dominirali i zahvaljujući odličnim obranama kapetana Kalinića mreža im se samo jednom zatresla.

U prvoj polovici drugoga dijela bijeli su djelovali kao momčad, zabili su gol, sjajno je reagirao Said kada je zatresao mrežu Rajkovića. Već je počela ludnica za ulaznicama, nema nikakve dvojbe da će poljudska ljepotica biti rasprodana.

Prije uzvrata sa Maccabijem, bijele čeka Jadranski derbi. U nedjelju u goste dolazi Rijeka. Hajduk 4,5 godine nije pobijedila Rijeku.

Posljednji susret odigran na Poljud završio je uvjerljivom pobjedom momčadi koju vodi Matjaž Kek, rezultatom 3:0. Slovenac kontra Slovenca, Pušnik ili Kek.

U ovom trenutku Riječani imaju 3 boda više od Splićana, novi poraz domaće ekipe značio bi već na otvaranju prvenstvene trke oproštaj od borbe za sam vrh tablice.

A možebitni neuspjeh u srazu sa Maccabijem iz Tel Aviva bio bi veliki udarac za klub, prije svega financijski. Ulazak u Europsku ligu donio bi u praznu klupsku blaganu 2,4 milijuna eura.

Prvo Rijeka, pa Maccabi! Dvije utakmice u samo četiri dana određuju sezonu Hajduka!