Nikola Vlašić u Evertonu, Zoran Samardžija odradio rekordne transfere Rijeke i Hajduka

Utorak, 29. kolovoza 2017. 16:41 Napisao/la  SC
Nikola Vlašić uskoro u plavom dresu
Nikola Vlašić uskoro u plavom dresu

Nikola Vlašić napustio je pripreme U-21 reprezentacije kako bi zgotovio transfer u Everton.

Mladi reprezentativac odlazi iz Hajduka u tansferu ukupno vrijednom 10 mil. eura, koliko će Everton platiti splitskom klubu u kešu i kroz bonuse.

Kada se realizira, Vlašićev transfer postat će najskuplji igrač u povijesti Hajduka. Do sada je najskuplji bio Nikola Kalinića, koji je 2009. u Blackburn otišao za 7 mil. eura.

Od toga iznosa, 3 mil. eura pripada Hajduku dok preostalih 7 mil. eura dijele igrač i klub. Naime, prema ugovoru svaki iznos preko 3 mil. eura dijeli se na pola između Vlašića i Hajduka.

Posao je odradio menadžer Zoran Samardžija, menadžer iz BiH koji je odradio glavni dio posla u transferu Andreja Kramarića iz Rijeke u Leicester.

Ne treba zanemariti podatak da je sadašnji sportski direktor Evertona Steve Walsh istu funkciju obnašao u Leicesteru, kada je Rijeka prodala Kramarića za 10 mil. eura.  

Dakle, Samardžija je odradio rekordne transfere Rijeke i Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.