NIKOLA VLAŠIĆ Jedan od najslabijih igrača derbija personificira propali projekt Naša dica

Utorak, 04. listopada 2016. 09:13 Napisao/la  Ivan Jelić

U novoj sezoni Vlašić je igrao na 8 prvenstvenih utakmica, 6 utakmica u kvalifikacijama za Europsku ligu.  Niti jednom se nije upisao u listu strijelaca...


Hajdukov mladi reprezentativac Nikola Vlašić ne igra kao što se od njega očekuje shodno igračkim kvalitetama, koje su neosporne i koje su prepoznali najveći i nabogatiji europski klubovi.

U najvećem hrvatskom derbiju, dvoboju između Dinama i Hajduka, Vlašić je trebao biti jedan od najvažnijih aktera susreta.

Umjesto toga bio je među slabijim, ako ne i najslabiji igrač Hajduka. Trener Marijan Pušnik  izvukao je Vlašića iz igre u 77. minuti susreta.

 Nikola Vlašić je za Hajduk debitirao 17. srpnja 2014. godine, u kvalifikacijskom srazu s irskim Dundalkaom bijeli su na gostovanju pobijedili sa 2:0. Prvi mu je priliku pružio Igor Tudor, koji je tada vodio bijele.

 "Niksi" je bio strijelac jedinog zgoditka.  Tako je ušao u povijest kao najmlađi strijelac kluba, zaigrao je sa 16 godina i 286 dana. Rođen je 4. listopada 1997. godine, u utorak slavi 19. rođendan!

 Od debitanskog nastupa pa do današnjeg dana odigrao je 85 utakmica za prvu momčad, od toga je 75 puta bio u početnoj jedanaestorici. Postigao je 6 golova.

 U novoj sezoni Vlašić je igrao na 8 prvenstvenih utakmica, 6 utakmica u kvalifikacijama za Europsku ligu. Ukupno je na travnjaku proveo 1.172 minute, niti jednom se nije upisao u listu strijelaca.
 
 Posljednji podatak je zabrinjavajući za Vlašića i Hajduk.
 
 Treba odmah kazati da su svi treneri koji su ga vodili, počev od Tudora do Pušnika, eksperimentirali su s Vlašićem.

Stavljali su ga na pozicije koja mu nisu odgovarale, najčešće je igrao na mjestu lijeve polušpice, kao neka vrsta skrivenoga napadača.
 
 Vlašić je klasična polušpica, najbolje se snalazi na poziciji iz dva napadača, okrenut licem prema suparničkom golu. Ima prirodnu brzinu, jak je u igri jedan na jedan...
 
 Nažalost, Hajdukovi treneri su izmišljali toplu vodu! Damir Burić je igrao bez klasičnog napadača, često je tako igrao i Tudor.
 
 Aktualni trener Pušnik počeo je igrati s dva klasična napadača, Ohandzom i Saidom, ali Vlašića stavlja na lijevi bok.
 
 Hajdukov dragulj ne razvija se onako kao se očekivalo.  Za Vlašića ima zainteresiranih  velikana, klub se treba jasno odrediti što želi od igrača koji je trebao biti nositelj projekta "Naša dica".

Projekt je propao! Za Vlašića i Hajduk najbolje bi bilo da prihvate jednu od europskih ponuda.

Čini se da istu ili sličnu sudbinu prolazi u Dinamu Ante Ćorić. Za razliku od Niksija, Ćorić nije niti minute zaigrao u derbiju.

Najveći hrvatski derbi  igraju Soudani, Machado, Fernandes, Sigali... na jednoj, te Ohandza, Said, Jefferson... na drugoj strani.

 Na klupi Dinama sjedi Bugarin Petev, na klupi Hajduka sjedi Slovenac Pušnik.

Vlašić se u Hajduku osjeća kao stranac...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.