Nikola Kalinić potpisao, igrat će za euro mjesečno, Hajduk počeo pripreme za Jadranski derbi

Srijeda, 03. siječnja 2024. 16:34 Napisao/la  SC
Nikola Kalinić potpisao, igrat će za euro mjesečno, Hajduk počeo pripreme za Jadranski derbi
Foto: HNK Hajduk

HNK Hajduk objavio je sljedeću vijest:

Nikola Kalinić ponovno se priključio prvoj momčadi Hajduka te će od danas započeti pripreme za nastavak sezone.

Iskusni napadač vraća se na Poljud nakon višemjesečne pauze, a danas je i službeno potpisao ugovor s klubom do kraja aktualne sezone.

Nikoli je ugovor s Bijelima istekao krajem srpnja prošle godine te je od tada odlučio uzeti pauzu od nekoliko mjeseci.

Tijekom studenog prošle godine trener Mislav Karoglan i sportski direktor Mindaugas Nikoličius obavili su razgovor s njim te su zajednički zaključili kako će Nikola najprije odraditi niz individualnih treninga prije nego se uključi u puni trenažni proces s ostatkom momčadi na počeku priprema za nastavak sezone.

Dodajmo kako je Aleksandar Trajkovski dobrovoljno prepustio Kaliniću dres s brojem 9 kojeg je uvijek i nosio u Hajduku, a makedonski napadač od sada će nositi broj 27, stoji u priopćenju.

- Što se tiče financija je bilo najlakše, Kalinić je u Hajduku tri godine i nije se vratio radi novca. Dogovorili smo jedan euro plaće. Inače to nikada ne govorimo, ali mogu reći. On želi pomoći Hajduku osvojiti naslov, to mu je jedini motiv i cilje zbog kojeg se vratio, kazao je Mindaugas Nikoličius.

Hajduk je u srijedu počeo pripreme, prvu utakmicu igra protiv Rijeke na Poljudu.

Na prvom treningu bili su Lovre Kalinić, Ivan Lučić, Borna Buljan, Fahd Moufi, Dino Mikanović, Zvonimir Šarlija, Filip Uremović, Josip Elez, Dominik Prpić, Šimun Hrgović, Niko Sigur, Mihael Žaper, Anthony Kalik, Vadis Odjidja Ofoe, Rokas Pukštas, Filip Krovinović, Yassine Benrahou, Roko Brajković, Emir Sahiti, Aleksandar Trajkovski, Leon Dajaku, Filip Čuić, Marko Livaja, Nikola Kalinić, Noa Skoko, Bruno Durdov, Ferro, Ivan Čubelić, Luka Vušković i Laszlo Kleinheisler.

Dario Melnjak je u procesu rehabilitacije od ozljede koljena, Ismael Diallo je odsutan zbog reprezentativnih obaveza s Obalom Bjelokosti koja nastupa na Afričkom kupu nacija, a Ivan Dolček je virozan te će se kroz nekoliko dana priključiti radu s ostatkom momčadi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.