Navijačima Hajduka dosta obećanja, prašina odavno prekrila zadnje trofeje

Ponedjeljak, 10. srpnja 2017. 10:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Navijači jasno dali do znanja da je eliminacija Levskog imperativ ne samo za Carrilla nego i za sportskog direktora Branca i predsjednika Kosa


Hajduk otvara sezonu prvom utakmicom 2. pretkola kvalifikacija za plasman u Europsku ligu protiv bugarskog Levskog, koja se igra u četvrtak u Dugopolju na stadionu Hrvatskih vitezova.

Od nove sezone navijači očekuju puno  bolji učinak u svim natjecanjima nego u prethodnim sezonama.

 Na Poljudu gotovo svi odreda, od predsjednika Kosa, sportskog direktora Branca, trenera Carilla, do igrača najavljuju borbu s Rijekom i Dinamom sa titulu prvaka i pokušaj osvajanja Kupa Hrvatske, te ulazak u jednu od skupina Europske lige.
 
 Nimalo laku zadaću postavili su pred sebe čelnici Hajduka.
 
 Da se prisjetimo, bijeli su posljednji puta bili prvaci u sezoni 2003/04, kada je trener bio  Zoran Vulić, Rabuzinovo sunce osvojili su 2012. godine kada je momčad vodio Igor Tudor, dok su posljednji puta igrali u skupini Europske lige u sezoni 2010/11 godine, kada je na klupi bio legendarni Stanko Špace Poklepović.  
 
 Splićani su u play-offu elimirali rumunjsku Unireu, dok su u skupini igrali protiv Zenita, AEK-a te Anderlechta.

 Prašina je dobrano prekrila zadnje trofeje i uspjehe.
 
 Odradili su Splićani pripreme u Sloveniji na Pohorju, odigrali su tri pripremne  utakmice.

Odigrali su najprije neodlučno sa Rudarom iz Velenja (2:2), momčad kojega vodi Marijan Pušnik, koji je smijenjen sa mjesta trenera Hajduka u minuloj sezoni nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa od tada najbližeg susjeda Splita.

{jb_blackbox-right}  Sizgoreo na prisilnom godišnjem odmoru
 U medijima je prošlo nezapaženo da fizioterapeut Dominik Sizgoreo i oružar Miro Čolak nisu bili dio Hajdukove ekspedicije na slovenskim pripremama. Obojica su morali otići na godišnji odmor. 
Popularni fizioterapeut "Sizgo", koji i kada spava zna kojega igrač što boli, ostao je kući zbog navodno sukoba s Marijom Tomljanovićem, kordinatorom sektora zdravstva i sportske pripreme.
"Sizgo" je vrhunski fizioterapeut, koji je radio u hrvatskoj reprezentaciji s igračima poput Bobana, Bokšića, N. Kovača, Modrića...
Zanat je učio od pokojnog Danka Rožića, koji je bio preteča rada fizioterapeuta u Hajduku.{/jb_blackbox-right}

 U drugom prijateljskom ogledu poraženi su od ukrajinske Zorje minimalnim rezultatom (0:1), da bi dan prije povratka kućama  bili bolji od slovenskog prvoligaša Krško, pobijedili su  rezultatom 2:0.

 Po završetku slovenskih priprema trener Carrillo je uoči prve utakmice protiv Levskog izjavio:

 - Momčad je spremna za Levski. Također i za utakmicu protiv Lokomotive na startu novog prvenstva koju igramo u gostima. Obje su nam važne. Pripremali smo se za to da te izazove dočekamo u najboljem izdanju i mogu zaključiti da smo spremni za Levski!

 Eliminacija Levskog je imperativ ne samo za Carrilla nego i za sportskog direktora Branca, koji je slagao igračku križaljku za novu sezonu, a  i za predsjednika Kosa koji je na vrhu  piramide kluba.
 
 Navijačima je dosta višegodišnjih floskula uoči  sezona kako će se Hajduk boriti za titulu prvaka, osvajanje Kupa i ulazak u skupinu Europske lige.

 Jasno su navijači izrazili svoje stavove, s njihovim željama upoznali su Kosa, Branca, Carrilla...

 Prema izvješčima iz Slovenije, momčad trenera Carrilla nije  igrala onako kao što se od nje očekuje. Od četri postignuta gola tri je zabio Erceg, jednog Vlašić.
 
 Negdje su se zagubili Futacs, Ohandza, Said...  Dvojica potonjih navodno nisu zadovoljni minutažom koju im je pružio Carrillo.
 
 Sportski direktor Branco nije riješio najveći problem momčadi, a to su bočne pozicije u obrani.
 
 Doveden je Nijemac Andre Fomitschow, ali čini se da on nije pravo riješenje za tu poziciju. Na desnom boku ponovno će  koleteralna žrtva biti novopečeni reprezentativac Tudor.
 
Ogled sa Levskim  više je od samog "baluna"!

Bugarski predstavnik je  davne 1999. godine izbacio Hajduk iz daljnjeg natjecanja u tadašnjem Kupu UEFA. U Splitu je bilo 0:0, u uzvratu su domaćini u Sofiji, 30. rujna 1999. godine, slavili s uvjerljivih 3:0.

Htjeli to ili ne priznati na Poljudu, veliki je psihološki  pritisak na momčad trenera Carrilla.

Dvije utakmice protiv Levskog mogli bi izazvati veliki tektonski poremećaj na Poljudu u slučaju da bijeli ne budu bolji.

Levski je sadašnjost i budućnost Hajduka, Kosa, Branca, Carrilla,... I to je jedina istina!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.