Može li Hajduk ovakvom igrom ostati na prvom mjestu?

Subota, 22. srpnja 2023. 10:39 Napisao/la  Toni Bilić
Odjidji-Ofoe
Odjidji-Ofoe

Nakon derbija između Dinama i Hajduka nitko pobjednika neće pitati kako je igrao, tko je bio bolji, da li je pobjeda zaslužena.

Treba jasno naglasiti da su modri bili puno bolji od zelenih, Hajduk je igrao trećoj varijanti dresova, ali su se kući sa sva tri boda vratili hajdukovci.

Momčad trenera Ivana Leke u većem dijelu susreta bila je u podređenom položaju, na kraju su neodlučnom reakcijom vratara Livakovića i golom Pukštasa stigli do velike pobjede.

Na presici poslije susreta Hajdukov strateg je iskreno priznao:

- Dobili smo, a tri ključna igrača nisu došli na utakmicu!

U pitanju su Sahiti, Mlakar, Benrahou!

Derbi nije bio posebno kvalitetan, nekoliko detalja su ga obilježila.

Lučić je u 65. minuti obranio penal Petkoviću u trenutku kada su domaćini imali vodstvo od 1:0, strijelac je bio upravo igrač koji nije realizirao nastrožu kaznu.

Leko u 58. minuti umjesto Sigura, Sahitija i Benrahoua uveo Mouftija, Odjdjia-Ofoea, Dolčeka. Nema dvojbe da će Ofoe biti pojačanje za bijele. Splićani su tada zaigrali mrvicu bolje, ali ništa posebno.

Uslijedila je neodlučna reakcija vratara modrih Livakovića kojem je Livaja zabio gol u stilu vaterpolskog sidruna.

Nakon što je Odjidji-Ofoe ubacio loptu iz kuta u 93. minuti, Pukštas je glavom poslao loptu u mrežu.

Na kraju se postavlja pitanje može li Hajduk ovakvom igrom ostati na prvom mjestu.

Prema prikaznoj igri teško, ali...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.