Mislav Karlogan ima impresivne brojke i slabu igru u sve slabijem HNL-u

Ponedjeljak, 18. prosinca 2023. 11:12 Napisao/la  Toni Bilić
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan Foto: HNK Hajduk

Hajduk je razočarao igrom u najvećem hrvatskom derbiju s Dinamom, unatoč negledljivoj prezentaciji ostali su neporaženi.

Tužan je podatak da tijekom cijelog susreta nisu uputili niti jedan udarac u okvir vrata modrih.

Iako je trener Mislav Karoglan na presici uoči dvoboja izjavio da ne razmišlja o igri na jedan bod, jer bi za njega takvo promišljanje bilo ravno porazu, trener Hajduka posložio je momčad koja se samo branila dok o napadu nije niti razmšljala.

U konačnici sredstvo opravdava cilj.

Hajduk je na zimsku pauzu otišao sa šest bodova više od drugoplasirane Rijeke, koja ima jednu utakmicu manje odigranu, te sedam bodova više od trećeplasiranog Dinama koji ima čak dvije manje odigrane utakmice.

Trenutačni plasmani daleko su od stvarne ljestvice.

Nema dvojbe da je prvenstvo neregularno, što je potvrdio stoper bijelih Zvonimir Šarlija nakon dvoboja u Zagrebu.

Povratnik na klupu Mislav Karoglan odradio je prvi dio zadatka za čistu peticu, u svojem drugom mandatu nastavio je niz nepobjedivosti, sve zajedno sakupio je 21 utakmicu bez poraza.

Nakon što je nasljedio bivšeg trenera Ivana Leku ima učinak od 6 uzastopnih pobjeda te dva neodlučna ishoda uz pobjedu u Kupu.

Brojke su impresivne, no ne treba smetnuti s uma da je HNL sve slabiji iz sezone u sezonu.

Da bi stigao do konačnog cilja, osvajanja titule prvaka nakon 18 godina, Karoglanu će trebati puno bolja prezentacija momčadi, prije svega prava, istinska pojačanja.

Hajduk ima najbolju obranu koja je primila samo 10 golova, zabio je 25 golova, pa u tom segmentu zaostaje za Rijekom i Dinamom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.