Mario Branco trebao davno otići iz Hajduka da ima imalo poslovnog morala

Četvrtak, 28. rujna 2017. 16:41 Napisao/la  Ivan Jelić

Nije Branco griješio samo kod izbora igrača, već i kod odabira trenera. Pod vodstvom "trenera revolucionara" Hajduk zaostaje 9 bodova za Dinamom

Branco i Carrillo
Branco i Carrillo


Sportski direktor Hajduka Mario Branco u razgovoru s dijelom splitskih novinara koji svakodnevno prate rad Hajduka iskazao je razočarenje igrom i rezultatima u posljednje vrijeme. Gle čuda?

Nogometaši Hajduka najprije su poraženi u Gradskom vrtu od Osijeka, potom kod kuće u Jadranskom derbiju od Rijeke, da bi minule nedjelje Splićani osvojili samo bod u dvoboju sa Lokomotivom i to pred svojim navijačima.

U spomenutom razgovoru Branco je rekao da nema problema otići bez odštete koja mu pripada ako ljudi koji vode klub misle da je on krivac za slabe rezultate.

  Da ima imalo poslovnog morala, Branco bi već odavna napustio Poljud.
 
  Od kada je sjeo u dobro plaćenu fotelju sportskog direktora, prošlo je već 16 mjeseci i nikakav pomak nije napravio.
 
  Od dana kada je preuzeo vođenje struke doveo je 19 igrača!

   Nije doveo ni jedno pravo pojačanje, pravda se da klub nema novaca.
  
    Doveo je Marka Futacsa i Huga Almeidu, koji su nema dvojbe nogometni znalci, ali obojica su stigli nespremni.

 Futacs je na kraju bio prvi strijelac HNL-a, ali to nije  pomoglo Splićanima da ne promatraju borbu za titulu prvaka između Rijeke i Dinama.

 Almeida je stigao posljednjeg dana prijelaznog roka, radi se  o nekada vrhunskom napadaču, koji  je potpuno fizički zapušten.
 
 Svi igrači koje je Branco doveo osim Ante Ercega nisu opravdali dolazak. Štoviše, mnogi su razočarali poput Savvasa, Radoševića, Memolle, Pešića, Šehića, Fomitschowa...
 
 Nije Branco griješio samo kod izbora igrača, već i kod odabira trenera.
 
 Minule sezone momčad je vodio Marijan Pušnik kojeg je Branco smijenio nakon što su bijeli ispali od najbližeg susjeda Splita u četvrtfinalu Kupa.
 
 Branco je za trenera doveo neiskusnog Joana Carrilla, koji je s mađarskim Videotonom osvojio prvenstvo.

 Prije dolaska na Poljud godinu dana nigdje nije radio, osim rada u Videotonu nije vodio niti jednu ozbiljniju momčad.
 
 Nakon nekoliko utakmica svi su bili (pre)zadovoljni njegovim nogometnim promišljanjem, čak su pojedini mediji pisali kako je Hajduk napokon dobio trenera revolucionara.
 
 Pod vodstvom "trenera revolucionara" bijeli nakon 10 odigranih utakmica imaju čak 9 bodova manje od vodećeg Dinama!

 Sportski direktor uvjeren je da će se momčad podignuti igru na europsku razinu kakvu su prezentirali u dvobojima s bugarskim Levskim, danskim Brondbyem, Evertonom.
 
 Igrali su "europski", ali se nisu plasirali u skupinu Europske lige što je bio primarni cilj.

 Nakon toga neuspjeha krenula je mantra kako Hajduk želi izboriti igranje u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Kakvo ludilo!

 Dok Mario Branco dovodi igrače to je  neostvariva misija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.