Mario Branco dovodi trenera Joana Carrilla, Hajduk opet riskira s nepoznatim stručnjakom

Nedjelja, 04. prosinca 2016. 14:57 Napisao/la  Ivan Jelić

Od samostalnog trenerskog iskustva, Carerillo je na višoj razini odradio je 37 susreta na klupi Videotona u prvoj ligi i kupu

Katalonac, 48-godišnji Joan Carrillo, najveći je kandidat za novog trenera Hajduka.
 
 Ako se u posljednji trenutak  nešto ne promijeni, Carrillo bi trebao biti u ponedjeljak službeno predstavljen kao nasljednik Marijana Pušnika.
 
 Nakon što je doveo ljetos za trenera bijelih Marijana Pušnika, koji u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije ostvario neki zapaženiji rezultat, sportski direktor Mario Branco sada ponovno dovodi trenera sumnjive i sporne kvalitete.
 
 U svom dosadašnjem radu kao sportski direktor Branco nije ostvario neke pozitivne rezultate. Četiri godine radio je u portugalskom Estorilu, odakle je došao u Hajduk, dvije godine radio je u rumunjskom prvoligašu Astri Giurgiu, te u portugalskom trećeligašu Leixoesu.
 
 U pravilu je doveo igrače za koje nije trebalo platiti obeštećenje, kao što to sada radi na Poljudu, Splićani su jedino za Kožulja platili Širokom Brijegu 300.000 eura na ime obeštećenja.

 Čini se da nema baš predispozicije da uspješno obnaša tu funkciju, što je vidljivo iz dosadašnjeg rada u Hajduku.
 
 Pogriješio je dovođenjem Pušnika i gotovo sa svim igračima, koji su došli na Poljud tijekom ljetnog prijelaznog roka,  svoj dolazak jedino je donekle opravdao Erceg.
 
 Sada je Branco izvukao iz "naftalina" Joana Carrilla.

 Španjolac Carrillo je u svojoj dosadašnjoj karijeri vodio mladu momčad Espanyola, četvrtoligaša Gironu, potom je  bio pomoćnik u Espanyolu B, pa je isti posao obavljao i u prvoj momčadi toga kluba.

 Tada je bio pomoćnik  Argentincu Mauriciju Pochettinu, današnjem treneru engleskog Tottenhama.   
 
 Nakon što je u mađarskom Videotonu tri godine radio kao pomoćnik glavnog trenera, poslije smjene Josea Gomesa, preuzeo je vođenje prve momčadi.
 
 Inače, godinu i pol dana bio je pomoćnik u mađarskom prvoligašu slavnom portugalskom veznjaku Paulu Sousi, danas treneru talijanske Fiorentine.

 Osvojio je 2015. godine sa Videotonom naslov prvaka, te je igrao u finalu Kupa, no svejedno je dobio otkaz zbog neslaganja s vodstvom kluba.

 Carrillo je bez angažmana od prosinca prošle godine, kada je dobio otkaz u španjolskom drugoligašu Almeriji.
 
 Njegov dvomjesečni angažman okončan je nakon što momčad nije znala za pobjedu na ukupno 15 uzastopnih prvenstvenih susreta od čega devet puta pod vodstvom Carrilla.

 Od samostalnog trenerskog iskustva na višoj razini odradio je 37 susreta na klupi Videotona u prvoj ligi i kupu, te 11 u španjolskoj drugoj ligi i Kupu kralja.
 
 I on bi sa takvim iskustvom u vođenju momčadi trebao podignuti razinu igre Hajdukove momčadi?!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.