Marijan Pušnik u srijedu počinje pripreme, većina slobodnih igrača Hajduka nemaju gdje otići

Utorak, 07. lipnja 2016. 13:22 Napisao/la  Ivan Jelić

Nova sezona još nije ni počela,  a usudili bismo se ustvrditi da je već u rezultatskom smislu definirana. Hajduk neće imati igrački kadar sposoban boriti se za neku važniju ulogu u prvenstvu

 


Novi stručni stožer Hajduka, sportski direktor Portugalac Mario Branco, njegov prvi suradnik Saša Bjelanović i trener Marijan Pušnik krenuli su u potragu za novim igračima.

Pregledali su bezbroj video-zapisa, snimaju se potencijalno nova igračka imena. Ponuđeni su im Andy Little iz Sj. Irske, Rumunj Mihai Radut, Belgijac Thibaut van Acker, Bugarin Milen Gamakov, bivši napadač Šibenika Ermin Zec iz vremena kada je momčad sa Šubićevca igra u Prvoj ligi...

Struka pokušava pronaći igrače koji bi mogli zadovoljiti kriterije Hajduka. Bivši sportski direktor Goran Vučević na sličan način doveo je Ohandzu, Juranovića, Tudora, Milića, Jeffersona, Veleza... Neke je gledao uživo, neki su došli po preporuci.

Nova sezona još nije ni počela, a usudili bismo se ustvrditi da je već u rezultatskom smislu definirana. Hajduk neće imati igrački kadar sposoban boriti se za neku važniju ulogu u prvenstvu bez obzira na optimizam novog trenera Pušnika, koji je najavio napadačku igru.

Situacija s igračkim kadrom vit će još teža ako klub napuste Kalinić, Sušić i Milić, a bez njihove prodaje teško se može osigurati koliko-toliko stabilnu financijsku situaciju. U ovom trenutku Hajduk je dužan cca. 80 milijuna kuna.

Nije lako Brancu, Bjelanoviću i Pušniku. Nitko ih za dva mjeseca neće pitati zašto nisu uspjeli ako klub ne ostvari planirane rezultate, lako bi se moglo dogoditi da u Splitu ne dočekaju duge rukave za razliku od većina igrača koji namjeravaju otići.

Većina slobodnih igrača Hajduka nema gdje otići!

Pušnik je prvi trening zakazao za srijedu, 7. lipnja, u 19 sati. Otvorenim treningom na glavnom travnjaku poljudskog stadiona počinju pripreme sezonu. Od petka, 17. lipnja, momčad će trenirati u Austriji.

U srijedu su zajedničku presicu zakazali Hajduk, udruga Naš Hajduk i Torcida.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.