Marijan Pušnik, trener Hajduka: Osijek je u momčad uložio triput više nego mi!

Nedjelja, 14. kolovoza 2016. 10:44 Napisao/la  Ivan Jelić

Osijek (21): Osijek - Hajduk. Nekad je najvažnija glava, a nekad ono među nogama. Ali najvažnije je igrati dobar nogomet. Mi ga trenutno ne igramo, kaže Pušnik


Prije gostovanja kod Osijeka u Gradskom vrtu (nedjelja, 21 sat) trener Hajduka Marijan Pušnik izjavio je sljedeće:

- Imamo puno dvojbi, nije da nešto krijemo. Protiv Dinama sam igračima jedino zamjerio da su išli premekano, izgubili su neke dvoboje i primili batine. Zaista imaju natečene zglobove Nižić, Sušić, Kožulj, Milić se već prije žalio na ozljedu... Za mene je na prvom mjestu zdravlje igrača. Ako nije netko sto posto sposoban, neću tražiti da igra. Do kraja kolovoza sve će se vidjeti, pred nama su četiri vrlo teške utakmice. Protiv Osijeka nas čeka jako težak susret, kao i protiv Rijeke, pa dva susreta protiv Maccabija. Po onome što sam dosad vidio na snimkama bit će nam s njima vrlo teško. Zahvalio bih puno hrvatskim igračima koji su nam pritom pomogli da sninimo Maccabi. Neću odavati njihova imena da nemaju nekih problema. Slijedi nam sportski pakao, kazao je Pušnik.

Na tom paklenom putu prvi je Osijek.

- Osijek je u momčad uložio triput više nego mi. Doveli su igrače sa strane, dobre, kvalitetne, koje su oni mogli platiti. Igrače kao što je Gabrijel Boban. Napravili su ono što mi ne možemo. Ali to nije nikakav alibi. Imaju tri pobjede u gostima, izgubili su kod kuće samo od Rijeke u ravnopravnoj utakmici. Jaki su fizički, vrlo iskusni. Protiv Lokomotive odigrali su baš dobru utakmicu. Nudila je utakmica sve što nudi moderan nogomet. Imaju posloženu momčad, momci su visoki, stasiti, napravljena je dobra selekcija. Zaslužuju svo poštovanje, ali ja vjerujem u svoje momke. Možemo ih dobiti u Osijeku. Imaju više iskustva igranja u HNL-u nego mi. Moramo igrati muški, idemo po pobjedu. Idemo igrati muški, a ne kao protiv Dinama. Moramo pokazati jače lice, a ne kao protiv Dinama.

Kako psihološki podignuti momčad nakon teškog poraza od Dinama?

- Jezikovu juhu su već primili. Tu nema puno filozofije. Nogomet jest najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali ponekad se tu previše filozofira. Oni koji će dobiti pravu priliku moraju dati sve od sebe. Time pokazuju mogu li tu igrati ili ne. Ima tu i pitanja motivacije, vježbi na treningu, ali tu je najvažnija priča s igračima. Nije to pitanje da ih poslije jedne utakmice više motiviraš. Isti su to momci koji su prije dobili Iasi, Oleksandriju, tri utakmice u prvenstvu. Imaju priliku da pokažu da im je mjesto tu. Moramo odigrati kao drugo poluvrijeme protiv Istre.

Je li ključ da igrači pokažu karakter, da imaju nešto među nogama?

- Nekad je najvažnija glava, a nekad ono među nogama. Ali najvažnije je igrati dobar nogomet. Mi ga trenutno ne igramo priznajem, iako smo tri prvenstvena susreta dobili, pa još tri u Europa ligi. Ali ako netko misli da su Iasi, Oleksandrija slabi protivnici, mislim da nisu. Dobili bi mnogo hrvatskih klubova. Koju kvalitetu mi zaista imamo to će odrediti sami igrači. Moraju pokazati karakter i muda, ali moraju prije svega igrati nogomet. Što vrijedi jaki karakter i velika muda ako ne pokažemo da znamo igrati nogomet. U obrani moramo igrati čvršće, jače uz osobnu odgovornost. Radimo kombinacije na treningu, a na utakmici sedam puta protiv Dinama napravimo obrnuto. Pa ja tamo na klupi ludujem i skačem, pa neki misle da sam populist i klaun. I da igram tenis protiv nekog od vas novinara, ja bi ludovao da dobijem. A kamoli pred 30 tisuća ljudi. Tu vas ja pojedem, ali to treba prenijeti na igrače. Ali treba vremena, malo sam vremena tu, tek dva mjeseca, naglasio je Pušnik.

Maccabi je ipak važnija utakmica...?

- Ponekad treba momčad osvježiti, odmoriti, ali oni igrače koje stavljam u momčad mislim da su najbolji u tom trenutku. Ako će reći doktori da trojica-četvorica ne mogu igrati nema tu velikih kalkulacija, moram povesti onih 18 igrača koji su mi ostali. To je borba protiv Golijata. Pustimo sad Hajduk koji je bio prije 15, 20 ili 30 godina. To je priča koja se ponavlja, a ne ponavlja se koliki nam je budžet, koje samo igrače mi možemo uzeti. Znamo koji su igrači na odlasku, ne da kalkuliraju, ali i oni su u procjepu, nisu tu glavom stoposto. Sve to određuje taj balans momčadi, ali ja ću staviti samo najbolje. Samo mi je sada važan Osijek, ali nemojte misliti da već nisam gledao mnogo snimki Maccabija. Gledao sam naravno i Osijek, Rijeku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.