Marijan Pušnik, trener Hajduka: Nadam se da će doći trenuci kada ćemo zaigrati presing

Petak, 23. rujna 2016. 15:46 Napisao/la  Igor Vranić

U Olimpiji mi je trebalo tri mjeseca, momci su usvojili to relativno brzo, kaže Pušnik


Marijan Pušnik najavio je subotnju utakmicu protiv Cibalije na Poljudu kojom započinje drugi od četiri kruga prvenstva.

- Da bih bio zadovoljan prvim krugom, nedostaju nam dva boda. Puno toga ovisi i o protivnicima, jedno su naše želje, a drugo je što ti protivnik dopusti. Ako hoćemo bodovni saldo od lani, trebamo 17-18 bodova po kvartalu. Ova momčad može i hoće više, kaže Pušnik.

U prvoj utakmici prvenstva Hajduk je pobijedio Cibaliju 2:0...

- Nema puno tajni, sve više znamo o protivnicima. Imamo materijala za analize, opasni su iz prekida. Najviše me brinu utakmice kada mislimo da trebamo pobijediti. Najbolja nam je škola bila u Zaprešiću. Treba izvući pouke iz toga. Bilo bi dobro zatresti mrežu što ranije, pa je sve kasnije lakše. Veoma je važna strpljivost. Cibalija je opasna kad prođe centar, to nije često, ali se događa. U veznom redu previše srljamo i ostavljamo prostora iza. Dogodilo se protiv Slaven Belupa da zadnji vezni igrači odlaze na krilo. Hajduk nema 11 igrača koji odskače, još mijenjamo, tražimo. Znam karakter 80-90 posto igrača. Onaj tko je najbolji na treningu, igra utakmicu. Znam da svatko ima neke svoje favorite, gledatelji i novinari, ali ja sam svaki dan sa njima i ja sastavljam tim. Imamo slatke brige, smatra Pušnik.

Trener Hajduka istaknuo je najljepše i najtužnije trenutke u prvih devet prvenstvenih kola:

- Oba derbija na Poljudu su mi bila najteža. Nismo bili toliko loši koliko je rezultat bio loš. Ljude zanima samo rezultat, tako je u Splitu, postalo mi je jasno. Najradosniji su mi oni trenuci kada pretočimo igru s treninga na utakmicu. Nadam se da će doći trenuci kada ćemo zaigrati presing i još se više okuražiti. U Olimpiji mi je trebalo tri mjeseca, momci su usvojili to relativno brzo. U Celju sam radio to dvije godine, u Iranu poslije sedam, osam mjeseci, a u Japanu nakon šest mjeseci. Pitanje je koliko će se igrači brzo prilagoditi novom treneru. Ne mogu to prognozirati, ali nadam se da to biti čim prije. Najvažniji je karakter igrača i koliko su spremni na promjene, zaključuje Pušnik.