Lukša Jakobušić: Mislav nije najbolji trener na svijetu, ali je najbolje rješenje za Hajduk

Utorak, 24. listopada 2023. 12:04 Napisao/la  SC
Lukša Jakobušić
Lukša Jakobušić Foto: HNK Hajduk

Lukša Jakobušić održao je u utorak konferenciju za novinare na kojoj je ovako obrazložio smjenu trenera, Mislav Karlogan na klupi je naslijedio Ivana Leku:

- Zahvaljujemo se Leki na dolasku, angažmanu i svemu što je dao. Bez ikakve fige mu se zahvaljujem. Bila je ovo teška odluka, gledam na nju kao na svoj poraz. Ovo je jedina ispravna odluka, a ona je suprotno od onog što smo zagovarali, kontinuitet. Apsolutno ne mislim da je Lekino dovođenje bila pogreška, to bih ponovio i nisam žalio za tim potezom, kazao je Jakobušić.

- Nemojte misliti da nam je Leko lani mogao donijeti titulu, ja to ne mislim. Nije to njegova krivica, premda je percepcija bila drugačija. Stali smo iza njega i na kraju sezone, jer smo se dogovorili da je ovo "ta" sezona u svakom smislu. On je svega svjestan toga, razumije naš mentalitet. Nismo osvojili Superkup, a vi znate koliko svaki trofej znači za ovaj klub. Trofeji održavaju klub velikima. Cilj je bio da igramo Europu i da osvojimo naslov prvaka. Leko je bio jaka karika na našem putu, ali nismo uspjeli u Europi i to je bilo meni jako bolno. Odnijelo nam je veliki dio novaca, imali smo plan da uđemo i tako smo selektirali ekipu na ljeto. Nismo ostvarili cilj, ali smo stali iza trenera, istaknuo je Jakobušić i ovako obrazložio razlog za smjenu:

- Nije problem rezultata. Mi za četiri-pet dana možemo biti prvi. Ovo nije šok, a samim time, nismo ni posegnuli za nekim šokantnim rješenjem. Najlakše bi bilo ostaviti Ivana, on mi odgovara, on je brend, priča se o nogometu. Skandiraju mu i plješću mu, ne dira me, ja sam svoje napravio. Nismo išli za trenerima koji su brendovi ili zvučna imena koja će opravdati mene. Kasnije će se gledati je li ova uprava dobra, je li dovoljno to što smo osvojili. Moje je da preuzimam odgovornost. Svatko je dobar onda kada odlazi, smatra Jakobušić.

Karloganov povratak iznenadio je sportsku javnost:

- Dovođenje Karoglana nije populizam. Nama se stalno gleda koliko smo uspješni, a prava mjera bit će u šestom mjesecu kada vidimo što smo napravili. Svatko je dobar kad ode, vjerojatno ću i ja to biti kad odem. Mi smo se dovođenjem Karoglana izložili. Lakše je bilo dovesti nekog drugog. On je bio jedini kandidat. Nama ne treba šok, treba nam kontinuitet. Nije Leko loš trener, ali nama sad treba netko tko poznaje svlačionici i čiji mi rad poznajemo. Mogli smo ostati s Ivanom i vaditi se, ali odlučili smo ovako. Mislav nije najbolji trener na svijetu, ali je najbolje rješenje za Hajduk. Ovo je preuzimanje odgovornosti, naš model je savršen za ovakve stvari. Ovo je promjena trenera, ali nije nestabilnost. Mi imamo kontinuitet upravljanja, imamo Skupštinu i Nadzorni odbor. Budite sigurni da rade dobro svoj posao i ako bude trebalo, ako vide da nisam na tragu kluba, stabilnosti ili napretka, da će me smijeniti. U tom slučaju trebaju me smijeniti, poručio je Jakobušić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.