Ljubo Pavasović Visković predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, Marinu Brbiću produljen mandat

Subota, 18. srpnja 2015. 17:10 Napisao/la  Ivan Jelić

Svi mi u ovom projektu želimo je da Hajduk ostane narodni klub, da ostane dite puka, kaže Pavasović Visković


Na konstituirajućoj sjednica novog Nadzornog odbora za predsjednika NO-a izabran je Ljubo Pavasović, dok je njegov zamjenik Zoran Mamić. Odlučeno je da se predsjedniku Uprave Marinu Brbiću ponudi ugovor do kraja godine.

Prije toga, dva sata i 40 minuta potrajala je Glavna Skupština Hajduka na kojoj je izabran, odnosno potvrđen novi Nadzorni odbor kluba. Neki su odabrani jednoglasno, ostali velikom većinom, ali valja notirati da je bilo malih dioničara, koji nisu zadovoljni odabirom određenih kandidata. Međutim, nakon dva i pol sata dobili smo nove članove NO-a Hajduka, a to su: Jako Andabak, Zoran Mamić, Ljubo Pavasović Visković, Denis Kosor, Ante Šalinović, Nikica Krnić, Slaven Marasović, Guste Santini i Anthony Marinov.

U sali za sastanke SC Gripe okupilo se dovoljno dioničara da bi postojao kvorum, a među toćkama dnevnog reda bila su izvješća Uprave i NO-a o radu kluba, financijsko izvješće za 2014. godinu te donošenje odluke o pokriću gubitka za prošlu godinu koji je iznosio oko 5,9 milijuna kuna. Opet se od strane čelnika kluba naglašavalo kako je Hajduk u pozitivnom trendu, s rasom prihoda i padom rashoda, a tijekom rasprave govorilo se o svem i svačem što muči dioničare.

Na udaru se našao predsjednik Marin Brbić, čula su se mišljenja za i protiv njegovog rada, ali izvješće koje je podnio prihvaćeno je većinom glasova. Jednako se većina izjasnila o izvješću kojeg je podnijela dosadašnja predsjednica NO-a Branka Ramljak. Već po običaju su se za riječ javljali isti ljudi kao na prethodnim Skupštinama, iznosili ono što ih muči i s čime su zadovoljni, a uglavnom su ispraćeni pljeskom pedesetak nazočnih dioničara. Nakon što je Hrvoje Akrap pozdravio sve u ime Grada te poželio novom NO-u uspješan rad pristupilo se glasanju, pojedinačno za svakog novog člana NO-a.

- Tri stvari su iznimno bitne s stajališta NO-a. Hajduk se u prošle četiri godine depolitizirao i takav će ostati u budućnosti. Mi moramo i hoćemo poslovati u skladu sa zakonima, transparentno i pošteno. Treća stvar što mi svi u ovom projektu želimo je da Hajduk ostane narodni klub, da ostane dite puka. Trendovi poslovanja su puno bolji, dug je prepolovljen, a po prihodima smo nešto što hrvatski sport nikada nije imao. Zarađivati 40 milijuna kuna u današnjem hrvatskom sportu je nevjerojatno. Nećemo popustiti u zahtjevima prema HNS-u, moramo razgovarati, ali nećemo se povlačiti s naših pozicija, rekao je Pavasović Visković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.