Mihael Žaper ima dovoljno znanja da može biti korisniji od Odjidje što nije posebno teško

Četvrtak, 05. listopada 2023. 15:11 Napisao/la  Toni Bilić
Mihael Žaper
Mihael Žaper

Iako se na prvi pogled čini da Hajdukov strateg Ivan Leko nema problema oko slaganja momčadi, nije baš tako.

Naime, većina igrača koji su došli tijekom ljetnog prijelaznog roka nisu odradili cjelokupne pripreme za bijelima.

Odjidja, Moufi, Uremović, Žaper, Diallo, Dajaku stigli su kada je već bio završen najvažniji dio ljetnih pripremama za novu sezonu.

Stoga Leko pred svaku utakmicu itekako promišlja kome će pružiti priliku, na posljednjoj utakmici protiv Dinama od prvog sučevog znaka započeo je Odjidja, ali se vrlo brzo vidjelo da ne može pratiti ritam koji istina za volju nije bio baš preterano jak, pa je na poluvremenu ostao u svlačionici.

Kako će izgledati početna jedanaestorica koja bi trebala istrčati na Rujevici u Jadranskom derbiju?

Najvjerojatnije će svoje mjesto u početnoj postavi zauzeti Žaper, koji nema snage za svih devedeset minuta igre, ali ima dovoljno znanja i iskustva da može biti korisniji od Odjidje što nije posebno teško.

Rijeka je momčad koja pod trenerom Željko Sopićem igra napadački nogomet, čini se da im je napad puno bolji dio rostera.

Uz Ivanovića, Pašalića, Jankovića tu je sada Pjaca, koji je s dva gola protiv Osijeka najavio da bi mogao biti pojačanje za Riječane.

Leko je trener koji pozitivne rezultate gradi prije svega na jakoj, čvrstoj obrani u kojoj dominiraju vratar Lučić i dvojica stopera Šarlija i Uremović.

Na bekovskim pozicijama standardni su Moufi, koji se nije dokazao kao pojačanje, te Melnjak.

U srednjem redu uz U-21 reprezentativca Sigura realno je očekivati Žapera.

Na desnom boku siguran je Sahiti koji je svojim golovima protiv Lokomotive i Dinama donio bijelima šest bodova, centralni vezni je Krovinović.

Jedina nepoznanica je lijevi bok gdje konkuriraju Benrahou, Dajaku, Trajkovski, Čolina...

U vrhu je Livaja od kojeg svi očekuju da napokon počne zabijati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.