Ivan Leko: To od mene nećete više vidjeti, koliko god ja ovdje bio

Četvrtak, 20. srpnja 2023. 15:16 Napisao/la  T. B.
Ivan Leko: To od mene nećete više vidjeti, koliko god ja ovdje bio

 

Nakon šest dana Hajduk opet gostuje na Maksimiru, prvo kolo HNL-a u petak (20 sati) u Zagrebu otvaraju dva najveća rivala, Dinamo i Hajduk.

- Htio bih na početku reći dvije riječi o tragediji koja se dogodila u Zagrebu. Kada si non-stop u nogometu... U takvim trenucima vidiš da nogomet nije životno bitan. Upućujem sućut ljudima koji su u teškim problemima. Nadam se da će se što prije rekuperati i da će se takve stvari što manje događati, rekao je trener Hajduka Ivan Leko:

- Puno se veselimo, čeka nas maraton, 36 utakmica. Trenirali smo, pripremali smo se. Prije Superkupa nismo znali gdje smo. Mislim da smo mogli puno toga naučiti. Po mom osjećaju bili smo al-pari, a izgubili smo. To je poruka. Mi da bismo pobijedili u Maksimiru trebamo biti još bolji. Dinamo dominira 20 godina, ali i tome će jednom doći kraj. U Superkupu smo bili dobri, ali smo izgubili. Sve ekipe imaju svoje vrline i mane. Bit je da sakrivaš mane i igraš na vrline. Jako se dobro poznajemo, nema prevelikih tajni. Uvijek na kraju dođemo do toga da od 90 minuta možeš dominirati 70, ali je nogomet kao boks. Možeš biti bolji pet minuta i zabiti gol. Bit je da moraš iskoristiti kada si bolji, govori Leko.

Jeste li svjesni koliko značite momčadi s obzirom na isključenje u Superkupu?

- Tužan sam što se ovaj tjedan previše vremena i energije gubi na druge stvari. Mogu reći da to od mene nećete više vidjeti, koliko god ja ovdje bio. Igrači trebaju biti glavni akteri, da pričamo o Livaji, Petkoviću, Pukštasu i Krovinoviću. Napravit ću sve sa svoje strane da nemamo ovakav tjedan. Pajač? Sudio nam je uvijek dobro, po osjećaju. Ne volim pratiti tko sudi. Sudac je tu kao partner, da pomogne da bude dobra partija. Vjerujem da će Pajač odsuditi dobro, ali treba imati i malo sreće, kao igrač i kao trener.

Hoće li ova utakmica taktički biti drukčija u odnosu na Superkup?

- Ne očekujem ogromne promjene. Uvijek će biti dva-tri detalja s naše ili njihove strane. Velike ekipe kao što su Hajduk i Dinamo žele isprofilirati svoj stil i način igre. Par detalja uvijek odradi razliku. Ali, prvenstvo je maraton. Naša motivacija je ogromna, ali Dinamo želi isto. Moramo i želimo bit na maksimalnom nivou. Napravili smo dobru analizu. Htjeli bi da naši dobri momenti duže traju, da smo u Dinamovim dobrim trenucima još stabilniji. Ogromne promjene nemojte očekivati.

Dinamo će biti bez Ivanušeca, a Hajduk s Livajom?

- Ivanušec je među tri-četiri najbolja igrača Dinama, ali mi smo jači s Markom nego bez njega.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.