Ivan Leko: Svaka čast Rijeci, ali u Splitu se ništa ne priznaje osim prvog mjesta

Nedjelja, 08. listopada 2023. 00:39 Napisao/la  SC
Ivan Leko
Ivan Leko

Ivan Leko ovako je prokomentirao poraz (0:1) od Rijeke na Rujevici:

- Umjetnički dojam bolji je nego prošle nedjelje, ali mi ne igramo za umjetnički dojam. Ovo je težak i bolan poraz, protivnik je iskoristio svoj moment, mi svoje nismo i kraj priče. Teško je jer smo primili nesretni gol, pokušali smo dobiti drugi derbi zaredom, ali nije išlo. Njihov gol dogodio se u momentu kada smo preuzeli igru i postali bolja ekipa. Malo smo kreirali, a ono što smo došli do šansi nismo zabili. Rijeka ima dobru atmosferu i ekipu i zasluženo je tu gdje je. Nama je bolno, ali tako je... Treba dignuti glavu i kroz dva tjedna puno raditi. Prošlu nedjelju pričali smo da ova ekipa ima prostora za napredak i moramo puno raditi. Maraton je dugačak, svaku utakmicu treba uzeti kao Ligu prvaka i zadnju utakmicu, onda te sreća poljubi. Danas je sreća bila na strani Rijeke, a mi smo progutali gorku pilulu. Činjenica je da malo stvaramo šansi i malo zabijamo. Danas smo bili bolji u nekim segmentima, izdominirali vezni red, ali nedostaju nam igrači s golovima i veznjaci koji mogu zabiti gol. To mi znamo, nije to iznenađenje, ali opet radiš i treniraš da bi bio bolji. Nekad je lakše izgubiti kad te protivnik razbije, ali ovo je bilo ‘al-pari‘. Bodovi ostaju u Rijeci, a mi tužni idemo doma, rekao je trener Hajduka.

Rijeka je nakon 11. kola vodeća na ljestvici:

- Svaka čast Rijeci, ali u Splitu je pritisak puno veći, ništa se ne priznaje osim prvog mjesta. U Rijeci je dobro što god da napraviš. Mi bismo puno htjeli, a ovih godina nije išlo. Sada imamo tri ekipe u bod-dva, što je dobro za ligu i za nas, jer nas motivira da puno radimo. HNL nije šetnja nikome, mi smo izgubili skupe bodove na malim utakmicama, to nam je dobra lekcija da se resetiramo, vratimo na bazu i budemo bolji i jači. Sad ćemo imati i više vremena da uklopimo cijelu ekipu zajedno, odlučimo se za jedan smjer i u svaku utakmicu krenemo maksimalno. Svakog ljeta govorimo "ovo je ta godina". Traje do Velike Gospe i to je to. Ja to najbolje znam, nastojimo to maknuti sa strane. Od priče nemaš ništa, imaš od velikog rada. Imamo ekipu koja se može natjecati sa svima, a nemamo ekipu koja će na 70 posto nekoga lagano dobiti 3:0. Nećemo nikome dati da bude bolji. Danas nismo ostvarili pozitivan rezultat, ali momčad je pokazala da može biti dobra i stabilna, kazao je Leko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.