Ivan Leko: Sramotno je što se dogodilo i ima utjecaj na sve

Srijeda, 09. kolovoza 2023. 18:57 Napisao/la  Toni Bilić

Policija je pojačala kontrole u Splitu dan prije utakmice, igrači PAOK-a pod posebnom su policijskom pratnjom

Ivan Leko: Sramotno je što se dogodilo i ima utjecaj na sve

Pred Hajdukom je prvi europski ispit ove sezone, u četvrtak (21 sat) na Poljudu igra protiv PAOK-a prvi susret trećeg pretkola Konferencijske lige.

Utakmica se igra pod dojmom ubojstva navijača u Ateni, policija je pojačala kontrole u Splitu dan prije utakmice, igrači PAOK-a pod posebnom su policijskom pratnjom:

- To nas je sve potreslo, to je jako tužno. Sramotno je što se dogodilo i ima utjecaj na sve, na nas, na osobe, klubove. Ne mogu znati što će se dogoditi. Svakog normalnog čovjeka to potrese. Možemo samo izraziti sućut obitelji, kazao je trener Hajduka Ivan Leko:

- PAOK gaji dva različita, ali dobra stila. Mogu igrati visoko, a mogu i na kontre. Imaju tri-četiri match winnera, igrače koji mogu riješiti utakmicu jednim potezom. Znamo njihove kvalitete, ali i mane. Dva su pristupa. Vjeruješ li da si dobar i možeš li parirati. Ako je tako, igraj svoje. Ako misliš da je protivnik pet puta bolji, onda se adaptiraj totalno. Mi se nećemo adaptirati PAOK-u, pokušat ćemo zatvoriti njihove dobre strane i napasti ih gdje su slabi. Mirnoća, fokus i disciplina su bitni. Svjesni smo da je ovo duel od 180 minuta. Ne želim smiriti euforiju. Volimo ovo ludilo. Ali, utakmica od 21 do 23 je samo utakmica i sve ostalo je nebitno. Bitno je ostati fokusiran na nogomet. PAOK igra 10-15 takvih utakmica u Grčkoj svake sezone, ističe Leko koji je radio u PAOK-u:

- Kada sam bio u PAOK-u kao pomoćni trener gradila se nova ekipa. To je bila predsjednikova ideja, da pokuša skinuti Olympiakos. U tome je uspio. Puno ulaganja, igrača sa CV-om. Uzeli su prvenstvo, kupove. Svaka utakmica je svoja priča. Uvijek želiš znati, anticipirati protivnika i njegove mane. Vjerujem u moju momčad, da možemo biti pravi i da možemo odgovoriti kvalitetom protivniku koji je iskusniji od nas, bogatiji i skuplji. Vjerujem da možemo odigrati dvije dobre partije i da imamo realne šanse proći dalje, poručio je Leko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.