Ivan Leko: Ovo nije utakmica Leke i Jakirovića nego utakmica Hajduka i Rijeke!

Petak, 28. srpnja 2023. 17:07 Napisao/la  Toni Bilić

Jako smo motivirani, kao što je Rijeka uvijek motivirana protiv nas. Neka bude sve sportski, hrabro, muški, kaže trener Hajduka

Ivan Leko
Ivan Leko

Nakon pobjede protiv Dinama na Maksimiru pred Hajdukom je novi ispit, u  drugom kolu HNL-a u nedjelju (21.05 sati) na Poljud stiže Rijeka.

- Iza nas je velika utakmica, velika pobjeda. Emocije, zadovoljstvo, sreća, ponos, ali idući dan se probudiš i život ide dalje. U sportu kada ti je lijepo znaš da je kratko, a isto je i kada je loše. Dobro treniramo, u puno stvari želimo biti bolji, dominantniji. Jako se veselimo novoj utakmici - rekao je trener Hajduka Ivan Leko, a potom se dotakao rasprodanog stadiona.

- To je fenomen, nemoguća priča, u ovako malom gradu da ti pet dana prije ne možeš doći do karte. To je priča svih priča, svi na to moramo biti ponosni. To nam stvara i dodatnu odgovornost da budemo pravi i reagiramo na najbolji način. 

Može li rasprodani stadion biti dodatni pritisak?

- Čovjek treba biti sretan da si u takvoj situaciji. Trebamo biti ponosni i zahvalni ljudima i svima što se stvorila lijepa, jedinstvena priča. 

Koliko su novi igrači bliže prvom sastavu?

- Obično treba četiri do šest tjedana za dovesti igrača u dobru formu, ali nekad se treba i zakockati. Vidjet ćemo. Sigurno su bolji nego prije tjedan dana, ali lošiji nego što će biti za tjedan ili dva. Želimo igrati s 15-16 igrača.

U kakvom je stanju Ferro nakon kiksa u Zagrebu?

- Pričamo puno svaki dan. Atmosfera je ugodna, radna. Dobre su relacije među igračima i sa stožerom. Nažalost, greške se događaju, a na sreću njegovu i našu mi smo pobijedili i tu grešku nismo platili skupo.

Kakva je Rijeka?

- Oni su dobri. Znaju što igraju. Vjeruju u sebe. Gledali smo ih. Ne očekujem prevelika iznenađenja. Rijeka igra uvijek isto, mi igramo slično. Trebala bi biti prava utakmica u pravoj atmosferi. 

Imate li dodatni motiv za pobijediti Jakirovića?

- Nema to veze, to je utakmica Hajduka i Rijeke. U Splitu smo imali šansi, gubimo 0:2, na kraju smo mogli izjednačiti. Jako smo motivirani, kao što je Rijeka uvijek motivirana protiv nas. Neka bude sve sportski, hrabro, muški.

Rijeka dva dana prije utakmice stiže u Split...

- To je njihova stvar. Mi se ne bavimo s tim. Ne treba nam nitko reći koliko njima znači utakmica s Hajdukom. Znači i nama. U nedjelju moramo pokazati da možemo biti dobri.

Vezuju vas uz Ferencvaros?

- Ne bih ništa komentirao.

Možete li komentirati kaznu?

- Ne bih ništa komentirao, jer bih mogao svašta reći.

Raduje li vas veća konkurencija u momčadi?

- To je dobro. Složit ću najbolje kako to mislim. Lijepo je doći svaki dan na trening i vidjeti da momci vjeruju i da svatko želi biti dio ekipe. Baza je tu, ali još postoje neke stvari koje želimo korigirati.

Koliko su Lovre Kalinić i Josip Elez blizu povratka?

- Puno smo puta pričali koliko nam fale, kvalitetom i stavom. Dino nam isto fali. Nadam se da će što prije doći do svog nivoa.

Jeste li gledali Osijek i Rijeku u Europi?

- Jesam, gledao sam. 

Kako gledate na odgodu utakmice s Osijekom?

- To je njihovo pravo. Vjerujem da je sve kako treba biti. Drago mi je da su svi hrvatski klubovi pobijedili. To je dobro za hrvatski nogomet - zaključio je Leko. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.