Ivan Kos prezentirao projekt prvog proširenja Poljuda nakon 1979. godine

Srijeda, 18. listopada 2017. 19:12 Napisao/la  SC
Prezenetacija na Poljudu
Prezenetacija na Poljudu


Predsjednik Hajduka Ivan Kos prezentirao je u srijedu na Poljudu projekt prvog proširenja Poljuda nakon 1979. godine.

- U sklopu projekta dobivamo dva mala skraćena igrališta, gdje ćemo znatno rasteretiti teren umjetne trave, koja ima svoj vijek trajanja. Dobit ćemo jako puno, u otvorenu školu moći ćemo uključiti još dvjestotinjak djece od pet do deset godina. Projekt je podijeljen u dvije faze: u prvoj će se raditi dva skraćena terena s reflektorima. Faza B su svlačionice i krov na pomoćnim terenima 1 i 2. Taj projekt mora zadovoljavati uvjete Druge lige. Predviđeni trošak je otprilike 6 milijuna kuna. Prva faza će koštati 2,5 milijuna kuna. Završit ćemo to sami, bez ijednog partnera. Za drugu fazu smo otvorili podračun koji će biti namjenski baš za Akademiju i svaki sponzor i donator će moći točno vidjeti gdje su namjenski potrošeni njegovih 1000, 5000 ili 50 000 kuna. Mi definitivno ovo guramo, to nam treba i s tim nećemo stati, kazao je Kos.

Drugi veliki projekt je nogometni kamp za koji još traže idealnu lokaciju.

- Došli smo do četiri lokacije kao potencijalne, od kojih niti jedna nema idealno posloženu priču. Stobreč ima samo 76 000 kvadrata i ne zadovoljava sve uvjete kampa, u Dugopolju je problem mikroklima. Što se Poljuda tiče, parcela prema Parku mladeži ima problem s konfiguracijom, a prema Dalmatincu su problem privatne parcele. Baško polje ima problem kanalizacije, struje, vode... Danas zvuči kao bajka da bi sve to moglo izgledati kao 'mala Antalyja', ali to je smjer u kojemu treba razmišljati. Radimo i na razvoju Internata. Nitko to nema na području jugoistočne Europe. To bi bio Internat svih sportova, ne samo nogometa. Tim projektom bismo povećali bazu, a pokazujemo i da ne mislimo samo na nogomet nego i na druge sportove, rekao je Kos i zaključio sljedeće:

- Ove prezentacije pokazuju da ne želimo ovisiti o jednom rezultatu, jednoj utakmici. Želimo se odmaknuti od toga da nas neriješen rezultat, velika pobjeda ili, ne daj Bože poraz, smete s puta. Mi smo pripremu za tu utakmicu odradili u prijelaznom roku. Uprava se bavi stabilnim financijama, marketingom, infrastrukturom, promišljanjem što će biti u idućem prijelaznom roku, planiramo već iduću Europu. Ne želimo ovisiti o jednom neriješenom rezultatu u 90. minuti. Derbi je sam po sebi uvijek interesantan, pozivam navijače da dođu i pokažu kako mi navijamo, tko smo, što smo, te da se pokažemo u pravom svjetlu, kao što nam i doliči, kaže Kos.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.