Ivan Kos, predsjednik Hajduka: Jedan jedanaesterac ne može nas skrenuti s puta

Petak, 26. kolovoza 2016. 12:54 Napisao/la  Ivan Jelić

Ne volim pričati o problemima, ali ostaje gorčina nakon ispadanja, kaže predsjednik Hajduka nakon poraza od Maccabija

Predsjednik Ivan Kos sazvao je dan nakon ispadanja Hajduka iz Europske lige konferenciju za navinare:

- Odlučio sam se obratiti javnosti nakon utakmice i staviti se na raspolaganje. Bilo je poziva, pitanja... Nisam imao priliku spavati, pa ne mogu reći da se obraćam nakon prespavane noći. Krenuli smo jednim putem, ovo je 101. dan na čelu kluba. Želimo čvrsto nastaviti istim putem. Ne volim pričati o problemima, ali ostaje gorčina nakon jučerašnjeg ispadanja. Moramo naglasiti da nas jedan penal ne može skrenuti s puta. Urezana mi je slika od sinoć, kada smo pola sata nakon utakmice svi sjedili u nevjerici. Vjerujemo u bolje sutra, kaže Kos, koji je govorio o tome što želi unaprijediti od kada je u klubu:

- Nije samo sportski segment ono što vidimo. Torcida je prepoznala našu želju i podržala naš put. Ono skandiranje 'Hajdučko srce' nam mora biti pravi putokaz. Puno je stvari koje smo započeli: ulaganje u infrastrukturu, uspjeli smo opremiti svlačionicu, želimo izgraditi teren, započeli smo projekt internata. U omladinskoj školi se mijenjanu stvari, na nju naslanjmo cijelu priču. Unaprijeđena je zdravstvena služba, odnosi s HNS-om, županijskim savezom, odnosi s javnošću, govori Kos koji je prokomentirao prijelazni rok:

- Zadnji dani su uvijek vrlo žustri, čekaju nas neprospavane noći, nadamo se da će zaista biti nekoliko izlaznih transfera. Sušić ima konkretne ponude, tražimo rješenje koje je najbolje za klub i njega. Ne rasprodajemo momčad, nastavaljamo borbu u prvenstvu i kupu, očekujemo i nekoliko dolazaka u klub. Postoje ponude koje smo odbili, konkretno za Vlašića. Govori se o transferima Nižića, Kalinića... Puno prezimena vrtimo, možda je to pravo pitanje za sportskog direktora. Svi su na prodaju, ako je pozamašan transfer, a da u isto vrijeme ne oslabimo momčad. Pokušavamo izbjeći raskide s igračima koji nisu zadovoljili, to su nepovoljni raskidi. Možda ćemo o tome pričati nakon 31. kolovoza, govori Kos.

Koji je cilj do kraja prvenstva?

- Rekao sam da moramo sve do kraja pobijediti, tko god nam bio protivnik. Minimalni cilj je plasman u Europu, želimo osvojiti Kup.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.