HAJDUK - RIJEKA (17) Riječane čeka paklena atmosfera na tribinama i motivirana momčad na terenu

Nedjelja, 01. studenog 2015. 11:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Anas Sharbini je njihov najbolji igrač, njegova igra dosta ovisi o tome kakav mu je dan. A o tome kako ćemo ga zaustaviti, pobrinut će se trener, kaže Caktaš


Porazom Dinama od Splita, u petak navečer u Parku mladeži "crveni" su pobijedili 1:0, Jadranski derbi na Poljudu dobiva na još većoj specifičnoj vrijednosti. Hajduk i/ili Rijeka pobjedom mogu odmaknuti Dinamu, Hajduk na čak pet bodova što dodatno potiče zanimanje za derbi

Nema dvojbe da će poljudska ljepotica biti dobrano popunjena. Sjeverna tribina, koja je rezervirana za Torcidu, odavno je rasprodana, dobro su se prodavale ulaznice za preostale tribine. U Hajduku očekuju cca. 25.000 gledatelja.

Torcida je 28. listopada proslavila 65. rođendan, navijači Hajduka najavili su rođendansko slavlje tijekom utakmice Hajduka i Rijeke. Spremaju posebnu koreografiju i očekuju pobjedu kao rođendanski dar.

Rijeku čeka paklena atmosfera na poljudskom stadionu. Armada je najavila svoj dolazak u većem broju. Samo neka sve prođe korektno, od travnjaka do tribina, te da glavni sudac Marijo Strahonja sa svojim pomoćnicima bude na europskoj razini.

Jedan od najboljih Hajdukovaca ove sezone Mijo Caktaš, ovako je najavio Jadranski derbi:

- Bit će neizvjesno do zadnje minute, bit će pun stadion i očekujemo zanimljivu utakmicu. Sigurno će nam Torcida biti 'igrač više', ali ovo je derbi koji će odlučivati sitnice. Mi znamo što možemo, nadamo se bodovima. Gledali smo njihovu utakmicu protiv Dinama, koji je do isključenja bio bolje ekipa, a poslije crvenog kartona Rijeka se dosta podigla, zabili su golove i pobijedili. Anas Sharbini je njihov najbolji igrač, njegova igra dosta ovisi o tome kakav mu je dan. A o tome kako ćemo ga zaustaviti, pobrinut će se trener, kaže Caktaš.

Hrvoje Milić prisjetio se prvog ovosezonskog derbija na Rujevici u kojem nije bilo pobjednika...

- Nisam imao pravo nastupa za utakmicu na Rujevici, ali sam bez obzira na to otišao pogledati momčad uživo. Vidio sam tvrdu i tešku utakmicu s malo prilika, jedan gol je mogao odlučiti utakmicu. Istu takav dvoboj očekujem i u nedjelju, sigurno će se Rijeka ponajprije posvetiti defenzivi. Pokazali da teško gube ove sezone, nadam se da ćemo prekiniti taj njihov niz, kao i oni Dinamov. Ne bih htio nikoga posebno isticati od njihovih igrača, mislim da će sve ovisti o nama, odnosno kako mi uđemo u utakmicu. Sigurno je da ćemo biti motivirani. Trener je napravio odličnu atmosferu u momčadi, svi smo željni pobjeda. Na svakom treningu dokazujemo treneru i sami sebi kvalitetu, a u takvom ozračju možemo gaziti protivnik i potvrđivati dobru formi, zaključio je Milić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.