Hajduk nema velike šanse osvojiti titulu prvaka koju godinama zaziva

Nedjelja, 08. listopada 2023. 14:43 Napisao/la  Toni Bilić
Hajduk nema velike šanse osvojiti titulu prvaka koju godinama zaziva
Foto: HNKRijeka/Facebook

Bolnija od poraza (0:1) u Jadranskom derbiju protiv Rijeke spoznaja je da je Hajduk u posljednjim utakmicama od mogućih 15 bodova osvojio samo 6 boodva!

Izgubili su kod kuće od Istre 1961, u gostimo kod Gorice, potom su na Poljudu slavili u dvobojima s Lokomotivom i Dinamom, izgubili su na Rujevici od Rijeke.

Osvojili su manje od 50% bodova!

Još je poražavajući podatak da su bijeli u dosadašnjih deset odigranih utakmica zabili 13 golova, manje od njih protivničku tresili su Gorica (9 golova), Istra 1961 (8), Rudeš(7).

Najbolji strijelac je Livaja s četri postignuta gola, šestu utakmicu zaredom najbolji strijelac nije se upisao u strijelce.

Hajduk nema igru, a čini se da i nema igrački kadar za najviše bez obzira što je trenutno korak iza vodeće Rijeke.

Previše toga ne štima u igri, trener Leko nije uspio pronaći formulu kako da poboljša i ubrza igru.

Već odavno je jasno da Splićanima nedostaje pravi napadač, koji bi svojim golovima rasteretio Livaju, koji je očigledno upao u krizu.

Što se pak tiče derbija na Rujevici, bilo je to još jedno slabo izdanje hajdukovaca u kojem je bilo previše neraspoloženih igrača.

Leko je iznenadio postavljanem u prvih jedanaest Kalika, koji je do sada najveći dio vremena proveo na klupi za pričuve.

Osim na otvaranju susreta, kada je Melnjak pogodio vratnicu, te šanse Sahitija kod koje je Labrović pokazao zašto je postao neizostavni član Dalićeve vrste, bijeli nisu ništa više učinili.

Leko je poslije utakmice priznao da nisu bili dobri, Hajduk nema velike šanse osvojiti titulu prvaka koju godinama zaziva.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.