HAJDUK - MACCABI Haris Medunjanin: Sušić mi je rekao sve najbolje o gradu, igračima i klubu

Srijeda, 24. kolovoza 2016. 20:43 Napisao/la  Ivan Jelić

Koliko sam vidio na treningu, momci željno iščekuju dvoboj. Svi žele igrati, nastupiti, biti najbolji što mogu, kaže trener Hajduka Marijan Pušnik

Evo što je kazao trener Hajduka Marijan Pušnik uoči uvratne utakmice play-offa Europske lige protiv Maccabija:

- Rijeka je iza nas, razmišljamo samo o Maccabiju. To je sport, nova utakmica, nova prilika. Znamo što ona nosi i mislima smo okrenuti novom dvoboju. Neću reći kako ćemo se postaviti. Znamo da je 1:0 idealan rezultat. Možemo i primiti gol, pa trebamo zabiti dva. Igrat ćemo na prolaz, to je želja svih nas, tako ćemo se i postaviti. Koliko sam vidio na treningu, momci željno iščekuju dvoboj. Svi žele igrati, nastupiti, biti najbolji što mogu. Vodimo 20 igrača u karantenu, svi znaju što sutra nosi utakmica. Nadamo se da neće izgoriti. Trebamo biti u optimalnom stanju. U meču s Maccabijem je teško govoriti o prednostima, ali to je svakako naša publika i teren koji nije u idelanom stanju, što više paše nama. Od igrača ću tražiti pobjedu, kaže Pušnik:

Jeste li vježbali jedanaesterce?

- Penale vježbamo redovito, ništa specijalno za ovu utakmicu. Imamo 5-6 igrača koji su spremni za to, zaključio je Pušnik.

Trener Maccabija Shota Arveladze najprije se osvrnuo na prvu utakmicu u Izraelu...

- To je bila dobra utakmica, ali nismo htjeli primiti gol. Odigrali smo dobro i mislimo samo naprijed prema drugoj utakmici. Hajduk ima dobre mlade igrače, jake igrače, Sušić je glavno ime, vidjelo se to i u prvoj utakmici. Još dva-tri igrača mogu odlučiti utakmicu, ako im se ostavi mjesta. Sada ih znamo još bolje, još kvalitetnije ćemo se pripremiti za utakmicu. Znamo što trebamo raditi.

Izraelci će biti bez Ben Haima, koji je 'bijelima' stvarao najviše problema.

- Imamo dobru momčad, moći ćemo rotirati, postoje igrači koji će ih zamijeniti. Svatko tko bude igrao je dovoljno dobar da zamijeni one koji nedostaju.

Kakvu atmosferu očekuje sutra?

- Nikada nisam igrao ovdje, nažalost. Znam za atmosferu, sreća je da imate ljude koji toliko vole nogomet i koji će napraviti praviti. Split čini posebnim atmosfera na Poljudu. Bio sam i u gradu, a sutra ću malo detaljnije vidjeti staru jezgru.

Haris Medunjanin je kazao:

- Očekujem prolaz, došli smo ovdje pobijediti, kao u prvoj utakmici. Dali smo Hajduku šansu, imaju priliku za dobar rezultat, a mi moramo proći u grupnu fazu. Sušić mi je rekao sve najbolje o gradu, igračima i klubu. Pričao sam i s Kožuljom, odličan je igrač. Baš poput Sušića. Međutim, malo smo pričali o utakmici. I Hajduku i Maccabiju je važno prođu dalje.